Vesti
09.03.2023. 13:39
Beta

Nisu ispunjeni zahtevi

Srpska lista neće učestvovati na lokalnim izborima

Izbori
Izvor: Shutterstock

Srpska lista saopštila je da neće učestvovati na lokalnim izborima jer nisu ispunjeni zahtevi zbog kojih je ta partija napustila kosovske institucije, niti će učestvovati na bilo kojim izborima dok zahtevi ne budu ispunjeni.

 

U saopštenju su potvrdili da ih je Centralna izborna komisija Kosova obavestila da je od 9. do 18. marta rok za prijavu partija za učešće na vanrednim izborima u opštinama na severu Kosova i Metohije.

"Ovim je više nego jasno da Priština i njena Centralna izborna komisija nastoje da bez uvažavanja legitimnih interesa srpskog naroda, mimo volje građana jednostrano organizuju izbore na severu Kosova i Metohije", navedeno je u saopštenju.

Izbori za lokalnu vlast u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu zakazani su za 23. april, nakon što su prethodno raspisani za 18. decembar prošle godine pa odloženi u poslednjem trenutku na zahtev predstavnika međunarodne zajednice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NATO: "Istorijska prilika Kosova i Srbije za trajni mir"
NATO

Jens Stoltenberg

07.03.2023. 20:25

NATO: "Istorijska prilika Kosova i Srbije za trajni mir"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Briselu da pozdravlja konstruktivan pristup Kosova i Srbije dijalogu kojim posreduje Evropska unija (EU) i istakao da je Sporazum o normalizaciji odnosa "istorijska prilika" za postizanje trajnog mira.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve