Vesti
02.09.2021. 15:05
Promo

Pošta Srbije

Stimulacija za vakcinisane radnike na bolovanju

Zoran Đorđević 2.9.2021.
Izvor: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Na današnjoj sednici Nadzornog odbora JP “Pošta Srbije”, v.d. direktora Zoran Đorđević upoznao je predsednika reprezentativnog sindikata da je odlučio, da u skladu sa svojim ovlašćenjima, predloži uvećanje zarade zaposlenima koji su sprečeni za rad (bolovanje) usled zarazne bolesti COVID-19, a koji su, u cilju očuvanja svog zdravlja, preduzeli sve epidemiološke mere, uključujući i vakcinaciju.

Predlog je da se navedenim kategorijama zaposlenih, u cilju ublažavanja negativnih efekata i kompenzacije manje isplaćene naknade zarade za vreme bolovanja, po navedenom osnovu uveća osnovna zarada 20%, odmah po povratku na rad.

Ističemo da je v.d. direktora Preduzeća u maju mesecu 2021. godine, u skladu sa Zaključkom Vlade RS (Sl. glasnik RS, br. 50/20 i 46/21), pokrenuo inicijativu za izmenu odredbi Кolektivnog ugovora za javno preduzeće „Pošta Srbije“ i tom prilikom predložio da se isplaćuje naknada zarade u visini 100% zarade zaposlenima koji su u vreme trajanja proglašene epidemije zaraznom bolešću vakcinisani pre privremenog odsustva sa rada koje je nastupilo usled potvrđene zarazne bolesti COVID-19, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani i koji o tome, uz izveštaj lekara o privremenoj sprečenosti za rad, dostave odgovarajuću potvrdu nadležne zdravstvene ustanove.

U očekivanju saglasnosti sindikata na takav predlog, v.d. direktora je do izmene odredbi Кolektivnog ugovora, vodeći računa, pre svega, o interesima zaposlenih, preduzeo ove korake.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Glasajte za našeg "Stepskog sokola", da pobedi sve u Evropi!
Evropa marka 30

Imamo 7 dana

02.09.2021. 13:08

Glasajte za našeg "Stepskog sokola", da pobedi sve u Evropi!

Marka Pošte Srbije "Stepski soko", nacionalni je kandidat na takmičenju za izbor najlepše marke izdanja EVROPA 2021, pod pokroviteljstvom Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurop), koja svake godine zadaje i temu
takmičenja, a ove godine to su ugrožene nacionalne divlje vrste.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve