Vesti
07.06.2023. 18:40
Beta

Zaštitnik građana

Postupak protiv medicinske sestre koja je na TikToku prenosila porođaj

1
Izvor: Shutterstock

Zaštitnik građana utvrdio je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na društvenoj mreži TikTok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, da je instrumentarka suspendovana sa rada, uručeno joj je upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

U saopštenju se navodi da je Zaštitnik građana 27. aprila, po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na TikToku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front", i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

"U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK 'Narodni front' navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu", navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK "Narodni front", zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medicinska sestra pokušala da otruje staricu
Špric, igla 11.9.2021.

Smrtonosna klopka

13.09.2021. 08:00

Medicinska sestra pokušala da otruje staricu

Ova Srpkinja, čiji identitet nije zvanično objavljen, radila je u Švajcarskoj kao medicinska sestra u staračkom domu, a sada je tamo optužena da je pokušala da otruje staricu (80), i to ricinusovim semenkama.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve