Vesti
23.02.2024. 19:55
RTS

Viši sud u Beogradu

Svedočenje majke ubijene devojčice u "Ribnikaru": "Kao da mrtav čovek hoda"

1
Izvor: Shutterstock

U Višem sudu u Beogradu, svedočenjem porodica žrtava, nastavljen je parnični postupak protiv majke, oca i dečaka koji je 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara, i ranio još šest osoba.

Izjavu sudu dala je majka ubijene devojčice Sofije, Milanka Negić.

"Kao da ste mrtvi od 3. maja, kao da mrtav čovek hoda. Nemate više tu životnu radost. Muziku slušam na silu jer je to bila veza mene i Sofije. Sve je sada na silu. Sve je neki trud da se pokrenete. Pomisao na vreme me užasava, da vreme prolazi a mog deteta nema. Sada i dalje mogu da učinim prisutnom, a vreme će proći i neće više moći da uradim", preneo je RTS svedočenje Milanke Negić.

Ispričala je da joj sada teško pada i to što će petogodišnjeg sina, Sofijinog polubrata, uskoro morati da pripremi za školu.

"Jednog dana ću morati da mu kažem šta se stvarno desilo. Ne znam kako ću ga pustiti u školu kad zna da je njegov sestru drug ubio u školi", rekla je Milanka i dodala da je za nju bilo nezamislivo da se tako nešto dogodi u školi.

Nakon sat i polaganja Milanke Negić, javnost je morala da napusti sudnicu jer su počela svedočenja braće i sestara ubijenih dece. Iskaze je dalo petoro dece.

Advokat porodica Ognjen Božović izjavio je da je završeno saslušanje tužilaca, a da je u delu suđenja koji je bio zatvoren za javnost moglo da se čuje o, kako kaže, potpunom porazu pedagogije u školi.

"Ne mogu iznositi detalje ali smatram da naši državni organi, pre svega Ministarstvo prosvete i tužilaštvo moraju pod hitno da ispitaju šta se dešava u toj školi, posebno rad psihologa i pedagoga jer stvari koje su ovi mladi ljudi danas iznosili, u smislu onoga kako je izgledalo i njihovo školovanje, dece iz Ribnikara i ono što su im njihova braća i sestre pričala je vrlo, vrlo zabrinjavajuće", rekao je Božović.

Dodao je da smatra da će ono što se danas čulo "umnogome olakšati sudu bilo kakvo donošenje odluke u pogledu odgovornosti škole".

Suđenje u ovom parničnom postupku nastavlja se 4. i 5. aprila, kada bi trebalo da svedoče otac i majka dečaka, kao i predstavnici škole "Vladislav Ribnikar".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve