Vesti
07.12.2022. 12:10

Usvojena Uredba Vlade

Produženo važenje registracije vozila s kosovskim tablicama

1
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije motornim vozilima sa srpskim oznakama gradova s Kosova i Metohije. 

Radi se o Uredbi o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Kosova, a koja danas stupa na snagu. 

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama КM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području Kosova biće produžena registracija od sada pa nadalje. 

"Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana. Vlada je odluku donela u skladu s propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga izmedju Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Кosovo i Metohija", navodi se u odluci Vlade. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Dogovor o tablicama naša mala taktička pobeda"
registarske tablice, automobil, registracija

Aleksandar Vučić

24.11.2022. 12:19

"Dogovor o tablicama naša mala taktička pobeda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u statusnom smislu, dogovor o tablicama postignut u Briselu "mala taktička pobeda" Beograda.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
16.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve