Vesti
26.02.2024. 12:00
R.E.

Veliki projekat

Počinje rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, OVO je plan (FOTO)

1
Izvor: Beoinfo

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića zvanično je počela danas i trajaće sedam meseci a površina koja će biti obnovljena iznosi više od 8.100 kvadratnih metara, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića, ovaj projekat je deo šire inicijative Grada za unapređenje urbanog jezgra i infrastrukture, usklađen je sa savremenim potrebama građana, ali i urbanističkim vizijama razvoja Beograda.

Rekonstrukcija obuhvata kompletno osavremenjivanje trga, uvođenje naprednih tehnoloških rešenja i poboljšanje kvaliteta života u samom centru grada.

"Planirani radovi uključuju rekonstrukciju hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, modernizaciju javne rasvete sa LED tehnologijom, postavljanje novog urbanog mobilijara, kao i izgradnju nove fontane od kamena. Projekat takođe stavlja naglasak na ekološku održivost, sa ciljem povećanja zelenih površina i poboljšanja urbanog pejzaža", istakao je Luka Petrović.

On je dodao da ukupna površina koja podleže rekonstrukciji iznosi 8.156,27 kvadratnih metara, od čega je značajan deo predviđen za pešačke zone, što potvrđuje opredeljenost Grada Beograda ka stvaranju pristupačnijeg i prijatnijeg okruženja za sve građane i posetioce.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve