Vesti
08.09.2023. 22:48
Beta

Pištaljke i rolne papira

U Beogradu 19. put održan protest "Srbija protiv nasilja"

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Građani Beograda i deo opozicije održali su novi, 19. po redu, protest "Srbija protiv nasilja".

Za razliku od prethodnih okupljanja, koja su bila organizovana ispred Skupštine Srbije, učesnici protesta ovog puta sastali su se ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Nakon obraćanja studenta Mašinskog fakulteta Alekse Savića ispred Vlade Srbije, povorka je ulicom Kneza Miloša otišla ka zgradi Televizije Pink, gde je iskazala neslaganje sa uređivačkom politikom tog medija.

Okupljeni građani ispred zgrade televizije Pink na Dedinju, čija je fasada bila prekrivena velikom zastavom Srbije, skandirali su protiv vlasnika tog medija Željka Mitrovića, uzvikivali su "lopovi, lopovi", a pravili su i buku koristeći pištaljke i trube. Zatim su bacali rolne toalet papira ka zgradi.

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Ponovljeni su svi zahtevi postavljeni na prvom protestu "Srbija protiv nasilja", a moderator protesta Smiljan Banjac na kraju protesta uputio je izvinjenje pacijentima i lekarima obližnje bolnice i najavio novo okupljanje za narednu nedelju.

Građani su se potom razišli, a saobraćaj u tom delu grada brzo je uspostavljen.

Osim u Beogradu protesti protiv nasilja održani su u još nekoliko gradova Srbije - Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Jagodini...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Opozicija traži parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine
1

Blokada sednice Skupštine

05.09.2023. 10:51

Opozicija traži parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine

Tražimo hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine kako bi opozicija kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima ispunila zahteve građana, saopštili su poslanici, predstavnici opozicije, organizatori protesta "Srbija protiv nasilja".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve