Vesti
18.04.2024. 09:30
Beta

Brisel

Danas nastavak pregovora o dinaru na Kosovu

bg-pristina.png

U Briselu će danas biti nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a očekuje se da će glavna tema ponovo biti odluka centralne banke u Prištini da zabrani upotrebu dinara na Kosovu, javio je RTS.

Delegaciju Beograda će i tokom pete runde dijaloga o jednostranoj odluci Prištine da ukine platni promet u dinarima predvoditi direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, dok bi prištinsku stranu trebalo da predstavlja njen glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

"Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja", rekao je Petković.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u ponedeljak da će ove nedelje ugostiti glavne pregovarače Beograda i Prišine na novoj rundi razgovora.

"Očekujem da obe strane dođu na sastanak otvorenih umova, fleksibilni i da budu orijentisani na pronalaženje rešenja, na osnovu ideja koje su prezentovane na prethodnim sastancima", naveo je Lajčak na Fejsbuku.

Poslednji sastanak pregovarača Beograda i Prištine, posvećen uredbi centralne banke u Prištini, bio je početkom aprila u Briselu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve