Vesti
15.10.2023. 12:45
Beta

Sramota

Na Kosovu uhapšen Srbin zbog majice

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Srbina Stefana S. (27) privela je u nedelju u Zubinom Potoku kosovska policija zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Stefana S. je policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog, kako su rekli, “vređanja po nacionalnoj osnovi”, navodi Kancelarija.

"Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice?", navodi Kancelarija i naglašava da je to realnost u kojoj Srbi na severu KiM žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica.

Ukazuje se da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na KiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova - zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preko 130 vojnika KFOR stiglo na Kosovo
kfor, kosovo

NATO potvrdio

14.10.2023. 14:25

Preko 130 vojnika KFOR stiglo na Kosovo

NATO je u subotu saopštio da je više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stiglo u petak na Kosovo radi daljeg jačanja mirovne misije KFOR, pored prvobitno dvesta britanskih vojnika raspoređeno ovog meseca.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
21°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve