Vesti
18.04.2024. 13:30
Beta

Traži se vlasnik

Uhvaćen pas koji je izujedao učenike u školi kod Niša

agresivan pas
Izvor: Shutterstock

Radnici niške Zoo higijene Javno komunalnog preduzeća "Mediana" uspeli su da u toku prepodneva uhvate psa, koji je juče u dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević" ujeo devojčicu (10) i dečaka (12), učenike te škole.

Direktor JKP "Mediana" Ivan Mihajlović je za agenciju Beta kazao da je pas čipovan, ali da još nisu uspeli da mu očitaju čip jer je vrlo agresivan.

Pas za koji su u školi kazali da je rase "Kane korso" juče je za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora devojčicu za šaku.

Deca su nakon pregleda i previjanja povreda u Dečijoj hiruškoj klinici u Nišu otpuštena na kućno lečenje.

U školi su medijima kazali da se pas pre petnaestak dana pojavio u Gabrovcu i da je u nekoliko navrata napadao i decu i odrasle.

Advokat Stanimir Đurić rekao je za agenciju Beta da roditelji dece mogu da podnesu krivičnu prijavu protiv vlasnika psa Osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema njegovim rečima, ukoliko su učenici zadobili lakše povrede roditelji mogu od tužilaštva da zatraže pokretanje krivičnog postupka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a u slučaju nanošenja teških telesnih povreda kazna je do pet godina zatvora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve