Vesti
19.04.2019. 14:20
R. E.

MITING SNS Vučić: Uložili smo mnogo energije, vredelo je (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na mitingu Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koji je u centru Beograda počeo u 18 časova, okupljenim pristalicama obratili su se predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, i njegov mađarski kolega Peter Sijarto. Skupu su prisustvovali građani iz cele Srbije, Srbi iz regiona i dijaspore, koji su satima pre početka pristizali u glavni grad.

20:17 Mandić otpevao pesmu koju je komponovao za miting

Posle obraćanja Aleksandra Vučića, Oliver Mandić izveo pesmu koju je komponovao za ovu priliku.

20:05 Vučić: Četvrtu godinu zaredom imamo suficit u budžetu

"Četvrtu godinu za redom imamo suficit u budžetu. Nikada nijedna vlast u srpskoj istoriji nije to uspela. Želim da tako bude i u narednih pet godina. To je zato što imate domaćinsku vladu, koja se ponaša odgovorno", naveo je Vučić, čitajući projekcije Svetske banke i MMF da će "Srpska privreda u narednih 5 godina rasti 4.5 odsto godišnje".

Kako je istakao, ponosan je na to što je otvorio više od 100 fabrika.

"I sutra da me smene, to niko ne može da mi ukine. Ali to ne bih mogao bez vas, ali ne bez drugačije pozicije Srbije u svetu", rekao je Vučić, podvlačeći da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ma koliko je pritiskali:

"Politika Srbije je čvrsta i jasna po pitanju vojne neutralnosti. Sami ćemo imati snage da štitimo svoje nebo, svoju zemlju. Jačaćemo svoje snage".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Tanjug

On je istakao da je najvažniji cilj razvoj Srbije, otvaranje fabrika, veće plate i penzije, uspešna, vredna, zaposlena Srbija.

"Nas cilj nisu sukobi!  Niko nikada u našoj zemlji neće moći da tuče naše žene, da nasiljem dolazi do političkih ciljeva! Ovo je slobodna zemlja. Niko ne može da rešava probleme testerama, vešalima...  Sve nas je manje, ljudi. Sve nam je džabe ako ne budemo imali više dece. Gubimo sve gradove, gubimo sva sela! Nacionalni opstanak je ugrožen! Brinite o deci, brinite o budućnosti Srbije, jer bez dece nema budućnosti Srbije, ma koliko se neki zbog toga na mene ljutili. Srbija, to je naša vera! Naš san! Danas je dan za našu trobojku, za Srbiju! Plakao sam kada sam govorio na godišnjicu NATO bombardovanja, neki su me ismejavali, a ja sam ponosan na te suze. A danas bih uz osmeh poručio: hvala Danilu, Milici, Vukanu, hvala za sve što trpe! Hvala i vama dragi prijatelji na ovolikoj podršci! Vi ste Srbija, jedna, jedina, neponoviljiva! Beskrajno hvala na svemu! Mnogo vas volim! Živela Srbija", zaključio je Vučić.

20:00 Vučić: Albanci, povucite takse, pa ćemo razgovarati

Predsednik Srbije je poručio Albancima da je red da se ponašaju civilizovano, normalno.

"Možete da pretite koliko hoćete, nema razgovora! Povucite takse - razgovaraćemo! Ima samo jedna stvar skuplja da izgubite od glave, i to nemojte da zaboravite ni vi prijatelji sa Zapada, ni vi Albanci - a to je obraz! Nikada ne pokušavajte Srbiji da ga okaljate", kazao je Vučić.

19:43 - Vučić: Srbi su brojčano mali, ali dovoljno pametni

Vučić je naglasio i da niko ne može da uništi jedinstvo srpskog naroda.

"Pokazali smo važnu stvar, a to je da u ma koliko država da živimo, da jedinstvo srpskog korpusa niko ne može da uništi. Da pripadamo istom rodu, narodu, imamo isti jezik, kulturu. Kada se nešto loše dešava u Beogradu, jednako brine i onaj u Prijedoru, i onaj u Pljevljima. I ničim nikoga nismo uvredili. Poštujemo teritorijalni integritet svih u regionu, ali imamo pravo da čuvamo svoj nacionalni identitet, i šttimo srpsko ćirilično pismo. Prva tačka onoga o čemu sam želeo da govorim - reč je o našoj nacionalnoj konsolidaciji i rehabilitaciji. Iako imamo bezbroj nerešenih problema, i pritisaka, a to je Kosovo i Metohija, moramo da učimo od onih koji su uspeli da sačuvaju svoje nacije, i da danas upravljaju svetom i vode Evropu", poručio je predsednik, dodajući da su Srbi brojčano mali, ali dovoljno pametni da razumeju izazove. On je napomenuo da se Srbija i dalje takmiči za dolazak Folksvagena u našu zemlju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / RADE PRELIC

"Hoćemo već 1. septembra da imamo 10.000 digitalnih učionica, ali hoćemo da poklonimo 5.000 digitalnih učionica i Republici Srpskoj kako bi naša deca mogla da uče i rade. Hoćemo da naša deca budu podjednako uspešna kao deca Zapadne Evrope. Hoćemo da budemo narod koji će uvek da brine o svom dostojanstvu, da se ponosi svojim junacima sa Košara, onima koji su štitili našu zemlju. Isto tako, moj posao i posao svih ostalih je da sačuvamo mir. Mi smo možda i najviše ratova imali u 20 veku. Želim da u 21 veku nemamo nijedan rat. Da nemamo nove junake, da nam junaci budu oni koji će izvoziti softere. Da probamo da budemo bolji od drugih, da pokažemo da to možemo bolje", podvukao je Vučić.

On je istakao da je samo sa KiM došlo 7.500 ljudi, ali da desetinama autobusa nisu dozvolili da prođu na administrativnom prelazu.

19:39 - Vučić: Pokazali ste da dela cenite više od obećanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je pred okupljenim građanima da im se beskrajno zahvaljuje na podršci.

"Šest i po godina kako radimo i kako se borimo za Srbiju. Kako se trudimo da promenimo Srbe da bismo menjali Srbiju. Za sve ove godine mnogo smo energije utrošili, i sve je to vredelo za ovoliko ljudi koliko je došlo. Pokazali ste da dela cenite mnogo više od obećanja. Pokazali ste da poštujete one koji hoće pristojnu Srbiju, modernu. Da ne poštujete samo one koji bi da Srbiji prete, da je ruše. Za razliku od svih drugih, onima koji su politički protivnici neću reći nijednu jedinu reč. Govoriću o našoj budućnosti. Hoću da se zahvalim svima koji su došli sa istoka, juga, zapada, i severa Srbije, iz Crne Gore, iz Republike Srpske, iz Severne Makedonije, iz Vukovara, Knina, i Vrbin mosta...", istakao je Vučič.

19:36 - Vučiću uzvikuju "Aco Srbine"

19:25 - Sijarto: Odnosi Mađarske i Srbije nikada bolji

Šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto istakao je da saradnja dve zemlje sve više jača.

"Čast mi je da budem ovde. Srpsko-mađarski odnosi su ne tako davno bili teško pitanje. Do promena je došlo zahvaljujući ličnim naporima. Svi su tome zajedno doprineli. Hvala im na tome. Danas već možemo da kažemo da su u Srbiji Mađari prijatelji. Odnosi dve zemlje nikada nisu bili tako dobri kao danas. Vreme je da se prepozna da mnogo više argumenata ima za našu saradnju nego protiv", rekao je Sijarto na srpskom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Beograd, 19. aprila 2019.- Sleva nadesno: Predsednica Narodne skupstine Sbije Maja Gojkovic, ministar inostranih poslova i spoljne trgovine Madjarske i visoki funkcioner vladajuce partije FIDES Peter Sijarto, predsednik Srbije Aleksandar Vucic, predsedavajuci Predsednistva BiH Milorad Dodik, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dacic i internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimovic na skupu ispred Narodne skupstine Srbije u okviru kampanje "Buducnost Srbije". FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

Dodik: Došao sam da isporučim ljubav

19:20 - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je došao "da svima isporuči, ljubav koju imaju građani Republike Srpske prema Srbiji".

"Možete da budete protiv vlasti, ali ne možete da budete protiv Srbije. Jedinstvo je važno za azemlju da bi ona bila moćna u svetskim okvirima. Srbija mora da da snagu našem pregovoračakom timu i predsedniku Vučići, a ne da je oduzima", rekao je Dodik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

On je potom rekao da građani Srpske ne žele u NATO, i da u tome prate Srbiju kao i u svim važnim strateškim pitanjima.

"Važno je da znamo da bduućnost Srbije podrazumeva mir među nama. Da sve razmirice na Balkanu rešavamo pregovorima. SAmo se tako možemo izboriti za svoje interese. Pre Vučića Srbija je morala da se izvinjava što nas je NATO bombardovao. Danas to više nije moguće."

Heroji s Košara

19:09 - Pušten je film o stradanju srpskih vojnika na KiM, a potom se okupljenim obratio i penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski, jedan od heroja s Košara.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ako bude trebalo i danas ćemo vraniti Srbiju kao pre dve decenije. Jer pravda je na našoj strani i Božija i ljudska. Hvala Vam predsedniče što ste prvi šef države koji je bombradovanje Srbije 1999. nazvao pravim imenom - agresija. Što ste prvi pomenuli i odali poštu herojima sa Košara, Šar planine, Drenice... A oni koji se predstavljaju kao lažni borci sa Košara i omalaovažavaju naše žrtve jednako su licemerni kao i oni koji su agresiju nazivali "Milosrdni anđeo". S evrom u Boga, živela Srbija! ", poručio je Dimčevski

Dačić: Neću da pevam, polako...

18:56 - Okupljenima se posle premijerke Brnabić obratio i šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji je istakao da Srbija nije više ni mala, ni slaba, već jaka država.

"Nisam slušao šta je pevao Bora Đorđević. Da li je otpevao pesmu koja bi odgovarala ovima od prošle nedelje: "Ostani đubre do kraja". Vi koji ste gradili ovu zemlju, a koju su oni uništili posle 5. oktobra, živeli smo kao gospoda u vreme "drugarica i drugova". Mi smo ovih nekoliko nedelja bili svedoci da se iz Beograda i Srbije šalju ružne slike, slike nasilja, upada u RTS, kao što je nekada bilo ispred ove zgrade. Svedoci smo situacije u kojoj neki žele preko ulica da dođu do vlasti, da izvode državne udare", rekao je Dačić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Beograd, 19. aprila 2019 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic govori na skupu "Buducnost Srbije" ispred Narodne skupstine Srbije. FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

Mali vam je ovaj trg ovde, treba vam veći pristor za sve koji žele budućnost Srbije, poručio je Dačić čelnicima grada:

"Svedoci smo situacije u kojoj se šalju poruke da smo slabi, da smo na ivici haosa i zato kao spojeni sudovi iz EU i Zapada dolaze jači pritisci i ultimatumi. Zato želim i ovde da kažem: Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac, imaju zapadne medije, američke... Imaju sve! Samo jedno nemaju, samo im fali jedno - narod! Narod je ovde. Zato je današnji skup poruka jedinstva i snage srpskog naroda. Ta Srbija kojoj kličete nije više mala ni slaba. Jaka je. Danas više niko ne može da donosi odluke o Srbiji, a da se ona ne pita", rekao je Dačić

18:35 - Premijerka Ana Brnabić obratila se okupljenim građanima:

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

"Poštovani građani, dragi gosti iz regiona hvala što ste sa nama ovde u Beogradu. Hvala beskrajno na p0verenju. I zašto smo ovde danas? Ako mene pitate danas smo se okupili ovde da pokažemo da Srbija nije podeljena zemlja, da nije podeljeno društvo, da je Srbija jedna. Zemlja normalnih i pristojnih ljudi. Da nismo zemlja koja če podržati pretnje, vređanja, podele, vešala, motorne testere, stalne podele na botove sendvičare, krezube i građansku elitu. Srbija je jedna. Ovo je Srbija. Srbija je jaka i jedinstvena. I stavimo tačku na tu temu, i na one koji nas dele. I ti koji nas dele su se okupili prošle subote na ovom mestu. I tada nismo čuli nikakvu viziju, već samo uvrede, psovke i pozive na podelu", naglasila je Brnabićeva, dodajući da "to nije Srbija i nikada neće biti".

18:31 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao ispred Skupštine

18:30 - Građani zapalili baklje nakon koncerta "Riblje čorbe"

https://youtu.be/OB96jJeLJrk

18:20 - Koncert "Riblje čorbe" i dalje traje ispred Narodne skupštine Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Tanjug

https://youtu.be/xdYDbJkwNdg

18:00 - Reporteri Ekspresa ispred Skupštine, u gomili pristalica i građana, uslikali su i šefa poslaničkog kluba SNS Aleksandra Martinovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Bora Đorđević peva ispred Skupštine

17:30 - Počeo je koncert Bore Đorđevića

https://youtu.be/lXWuwTvmM5k

Lukas: Najbolje što znam je da pevam

17:00 - Počeo program skupa "Budućnost Srbije", a prvi na bini je pevač Aca Lukas koji je okupljenima poručio: "Najbolje što znam da radim je da pevam, i hajde svi da radimo ono što najbolje znamo"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Stefanović: Uskoro procene broja ljudi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

16.53 - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će uskoro biti poznate prve precizne procene o broju ljudi na mitingu ispred Skupštine u Beogradu.

"Za sat, sat i po imaćemo prve procene sa fotografijama koliko ljudi je prisutno u Beogradu", rekao je Stefanović za Pink i dodao da se sa sigurnošću može već sada reći da će biti više od 120.000 ljudi i to ne računajući ljude iz Beograda koji će doći.

U direktnom uključenju u program TV Pink sa Trga Nikole Pašića, Stefanović je rekao da je atmosfera mirna, ali da je bilo nekoliko provokacija, kada su par autobusa izgrednici pokušavali da gadaju različitim predmetima. Jednom autobusu su oštetili vetrobransko staklo, rekao je Stefanović i apelovao na sve da ne primenuju takve vrste nasilja.

"To nije način da se zaustavljaju oni koji dolaze. Čujem da za sutra neki najavljuju kontramitinge u Beogradu, neka radi ko šta hoće, ali videćete da ovakva energija ne moze da se pobedi, koja hoće da podržzi Vučića, bolja radna mesta, zapošljavanja, više novca i sve za šta se Srbija bori i što uspeva da ispuni", kaže Stefanović.

Gužve u saobraćaju

https://twitter.com/stefanogiantin/status/1119243674016256000

16:20 - Građani pristižu iako je skup zakazan tek za 18 časova. Pojedine ulice oko platoa ispred Skupštine pa neke linije saobraćaju izmenjenim ili skraćenim trasama, gužve u saobraćaju su velike. Kako je najavljeno, do ponoći će biti zatvorene ulice oko Skupštine Srbije - Trg Nikole Pašića, Dečanska, od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela, i Vlajkovićeva od Kosovske do Dečanske.

https://twitter.com/ivan__damn/status/1119246980562206720

16:06 - Trenutno se u Beogradu mogu videti i ovakvi primeri podrške

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Skup ispred Palate Srbije

15:05 - Veliki broj građana iz cele Srbije pristiže na plato ispred Palate Srbija, na Novom Beogradu, odakle će kasnije krenuti ka centru Beograda

https://twitter.com/DankaMaksim/status/1119213965870075904

https://twitter.com/srbnews0/status/1119224223719931904

Pristalice dolaze iz cele Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC

14.10 - Više od 10 autobusa krenulo put Beograda iz Užica, Nove Varoši i Priboja. Prema rečima jednog od okupljenih građana, oko 700 ljudi je krenulo iz Bajne Bašte, a pridružili su im se i građani Višegrada, kako bi svi zajedno krenuli u Beograd da pruže podršku skupu.

Pripreme i dalje u toku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
BETAPHOTO/Ana Slovic

12:30 - Bina ispred Narodne Skupštine postavljena je još sinoć , ali poslednje pripreme i dalje traju. Sa razglasa se već sada mogu čuti muzika, između ostalog i pesme Olivera Mandića koji će, pored Ace Lukasa I Bore Đorđevića, održati kratak koncert

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve