Vesti
18.04.2023. 18:40
Beta

Donacija od 149000 dolara

Vatrogascima u Srbiji stigla oprema iz Ohaja

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Vatrogasne jedinice iz Ohaja su, preko Nacionalne garde te američke države, uručile u Beogradu Vatrogasnom savezu Srbije opremu vrednu 149.000 dolara.

"Ovo je prvi kontigent opreme koji se u vidu donacije daje Vatrogasnom savezu Srbije u vrednosti od 149.000 dolara, a sastoji se od jakni, pantalona, rukavica, potkape i šlemova. Ovo je osnovna oprema naših članova dobrovoljnih vatrogasnih društava", rekao je predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin na svečanom uručenju, u prostorijama saveza u Zemunu.

On je istakao da je ova saradnja izuzetno važna za savez, ali i za bezbednost svih građana Srbije. 

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je naglasio da je ponosan na partnerstvo Nacionalne garde Ohaja i Vatrogasnog saveza Srbije.

"Ideja da se uspostavi saradnja između civilnog dela Nacionalne garde Ohaja i srpskih dobrovoljnih vatrogasaca je nešto novo i to je početak koji bi mogao ako se pokaže uspešnim da bude uvod u našu dalju saradnju", rekao je Hil.

Razmotriće se, dodao je, novi vidovi saradnje, među kojima i pomoć za obnovu vatrogasnih stanica i dodatne mogućnsoti za obuku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci
Vatrogasci

Vatrogasna brigada

10.08.2022. 17:10

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci

Zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković, izjavio je da je u Beogradu od početka godine 12 osoba stradalo u požarima, kao i da je ta brigada spasila 337 građana.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve