Vesti
13.11.2023. 15:35
Beta

"Versko starateljstvo"

Korisnici dobrotvorne organizacije u okviru SPC koristiće usluge VMA

VMA
Izvor: Shutterstock

Dobrotvorna organizacija "Versko dobrotvorno starateljstvo", koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), postigla je dogovor sa Ministarstvom odbrane da korisnici usluga te organizacije mogu po potrebi i prema proceni lekara da budu upućeni u Centar za hitnu pomoć Vojnomedicinske akademije (VMA).

"Versko dobrotvorno starateljstvo" je dobrotvorna organizacija koja sprovodi različite humanitarne aktivnosti, s ciljem pružanja pomoći svima kojima je to potrebno. Na čelu "Starateljstva", kao predsednik, je patrijarh Porfirije.

Kroz tu organizaciju, čije je sedište u Francuskoj ulici u Beogradu, dnevno prođe na stotine beskućnika, gde mogu da dobiju obrok, garderobu, zdravstvenu pomoć i brojne druge vrste pomoći.

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je da dogovor sa VMA pokazuje da je društvo solidarno, odgovorno i da ima empatiju prema sugrađanima i sunarodnicima "kojima je podrška u jednom delu života potrebna".

"Da ne okrećemo glavu na drugu stranu kada se neko nađe u problemu", rekao je ministar i dodao da je Uprava za vojno zdravstvo na VMA postigla sporazum sa Starateljstvom da njeni lekari volontiraju i pružaju zdravstvenu podršku svim korisnicima te organizacije.

Koordinator humanitarnih aktivnosti "Starateljstva", episkop toplički Petar zahvalio je svima koji učestvuju i koji će učestvovati u toj organizaciji, dodajući da su se predstavnici Uprave za vojno zdravstvo, koji su prisustvovali sastanku, prijavili da budu volonteri.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Problemi dece koja žive i rade na ulici
Deca, ulica

Ignorisana, isključena...

12.04.2022. 23:10

Problemi dece koja žive i rade na ulici

Deca koja žive i rade na ulici suočena su sa najvišim nivoima rizika, od oboljevanja i korišćenja psihoaktivnih supstanci do toga da su češće žrtve zlostavljanja, seksualne eksploatacije i trgovine ljudima, rečeno je na predstavljanju rezultata istraživanja o primeni Opšteg komentara broj 21 UN Komiteta za prava deteta o deci u uličnoj situaciji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve