Vesti
23.05.2019. 16:22
R.E./Kossev

VESELJI: Daću ostavku ako se dokaže da sam kriv

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Povodom video snimaka koje je nedavno objavila Koha, a u kojima se, kako je navedeno "otkriva sumnja o umešanosti nekih osoba u krivična dela zelenaštvo, prinuda i obmana i u jednom delu pominje ime predsednika kosovske skupštine, Kadrija Veselija", danasa su usledile brojne reakcije. I dok sam Veselji poručuje da će da da ostavku ako se potvrdi istinitost navoda da je povezan sa organizovanom kriminalnom grupom uhapšenom u ponedeljak, kosovska opozicija kritikuje pravosudni sistem zato što Veselji nije obuhvaćen istragom o ovom slučaju, i zahteva njegovu ostavku. S druge strane, glavni tužilac Aleksandar Ljumezi, tvrdi da nije bio upoznat sa ovim slučajem sve dok se o njemu nije pisalo u medijima.

Ubrzo nakon što se u medijima pojavila vest o umešanosti Kadrija Veseljija, predsednik kosovske skupštine održao je konferenciju za štampu i poručio da će dati ostavku ako se utvrdi da je neka od optužbi istinita, prenosi Kossev.

"Želim da kažem da ja nemam ništa sa ovim slučajem i ništa sa ljudima koji su uključeni u ovaj slučaj", rekao je Veselji na konferenciji.

Prema njegovim rečima radi se o klasičnoj prevari i manipulaciji za koje je, kako je rekao, siguran da su svesni i istražni i sudski organi.

Kada istina izađe na videlo, poručuje Veselji, neko bi trebalo krivično da odgovara i trebalo bi doći do institucionalne odgovornosti.

"Kako je moguće da se o ovom slučaju organizovanog kriminala o kojem je bilo dokaza 2013. preduzmu radnje tek nakon šest godina. Ko su ta lica koja su skrivala ovaj organizovani kriminal evo već šest godina. Kome je trebalo ovo zakašnjenje, zašto su ove inicijacije bile u fioci policije i tužilaštva", upitao je Veselji.

Slična pitanja postavlja i kosovska opozicija.

Samoopredeljenje i PSD regovali su danas povodom, kako su rekli, šestogodišnjeg nedelovanju Tužilaštva po pitanju umešanosti predsednika Skupštine, Kadrija Veselija, u  slučaj zelenaštva, pri čemu se sumnja da je on uzeo oko 200 hiljada evra, prenosi Koha.

"Prema navodima medija navodi se da je Tužilaštvo od 2013. godine imalo na raspolaganju video snimke koje je ovih dana objavila KTV. Kako je moguće da nikada nisu ispitali Kadrija Veseljija, barem kao svedoka, ako ne kao osumnjičenog? Dakle u pitanju je 6 godina nedelovanja tužilaštva!",poručila je Aljbuljena Hadžiu iz Samoopredeljenja.

Dardan Molićaj (Dardan Molliqaj), kako je poručio "sada shvata da je video koji kruži u medijima i jasno navodi da je Kadri Veselji dobio 200.000 evra od jednog biznismena, već šest godina u fioci naših pravosudnih institucija. Uprkos tome, Kadri Veselji je izostavljen iz procesa suđenja i čak nije ni pozvan od strane suda da da izjavu o ovom slučaju".

Ubrzo nakon što je Veselji rekao da je spreman da da ostavku ako se neki od navoda o njegovoj umešanosti u ovom slučaju obestine pokret Samoopredeljenje reagovao je, poručivši da "ako se dokaže njegova umeštanost, trebalo bi da ide u zatvor."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve