Vesti
18.06.2023. 09:29
R.E./Tanjug

Ministar najavio

Evo kada će Adrani i Mrčajevci dobiti nove mostove

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da se od ranije znalo da je most, srušen pod naletom bujice, koji je spajao Slatinu i Mrčajevce, bio u lošem stanju i da će biti potrebno do godinu i po dana da se izgradi potpuno novi.

Vesić kaže da je opština Čačak još 7. novembra prošle godine zabranila korišćenje tog mosta za sve automobile koji su teži od tri tone. Ministar je za RTS naveo da je prošle godine Vlada Srbije opredelila 500 miliona dinara za rekonstrukciju tog mosta i da će sada biti osiguran novac koji nedostaje za izgradnju novog.

"Vojska je odmah izašla i oni sada izviđaju mogućnost da postave pontonski most kako bi građani koji tu žive mogli da koriste prelaze traktorima. Projektovanje mosta će sigurno trajati tri do četiri meseca, posle toga mora da se krene u izgradnju. Znači to je jednu godinu, godinu i po dana da se izgradi potpuno nov", rekao je ministar.

Vesić je najavio da rušenje mosta u Adranima počinje od ponedeljka.

"Ovaj most se ruši već od ponedeljka, samo treba neke instalacije da se uklone. Tako da imaju četiri meseca, pošto je to mnogo manji most, lakše je da se to završava. Za četiri meseca će vratiti potpuno nov most", poručio je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poplave u Srbiji (FOTO)
1

Situacija je sve gora

18.06.2023. 00:05

Poplave u Srbiji (FOTO)

Kiša će padati i ovog vikenda, a Srbija se boti sa poplavama. Do sada je pet gradova proglasilo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji kao i 23 opštine, a 12 opština i dva grada na delovima svoje teritorije. Pogledajte fotografije:
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve