Vesti
26.12.2023. 19:05
Beta

Vlada Srbije

Usvojen plan za sprovođenje strategije zdravog starenja

Penzioneri
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je na njihov predlog Vlada usvojila Akcioni plan za sprovođenje Strategije aktivnog i zdravog starenja u Srbiji za period od 2024. do 2030. godine.

Iz ovog ministarstva su naveli da su Akcionim planom za period 2024-2026. godine, koji je usvojen za manje od tri meseca od donošenja Strategije, predviđene aktivnosti u cilju postizanja glavnog cilja Strategije - aktivne i zdrave uključenosti lica starijih od 65 godina u sve društvene i druge oblasti.

"Ovaj plan ima pet posebnih ciljeva i 17 mera za ispunjenje ovih ciljeva - od razvoja međugeneracijske solidarnosti i senzibiliteta prema starijim, kao i unapređenja volonterskih usluga na nivou lokalne zajednice u procesu starenja do promovisanja zdravog starenja u skladu sa specifičnim potrebama starijih", saopštili su iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Naglasili su da je ministarstvo ova dva planska dokumenta izradilo uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemačka vlada usvojila strategiju protiv usamljenosti
usamljenost, samoća

Treba i nama isto?

14.12.2023. 16:25

Nemačka vlada usvojila strategiju protiv usamljenosti

Nemačka vlada usvojila je takozvanu strategiju o usamljenosti koju je sačinila ministarka za porodicu Lisa Paus. Strategijom vlada želi da se bori i protiv društvene izolacije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve