Vesti
13.03.2024. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

Kada će se skloniti kišni oblaci nad Srbijom

1
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima povremeno će padati slaba kiša, a na visokim planinama sneg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pretežno vedro biće samo ujutru i delom pre podne na zapadu i severozapadu zemlje. Krajem dana u većini mesta postepeno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni, uveče i noću u slabljenju i skretanju na južni.

Najniža temperatura biće od četiri stepena do devet, a najviša od 11 do 16 stepeni

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, rano ujutro slaba kiša, a tokom dana uglavnom suvo. Krajem dana postepeno razvedravanje.

Najniža temperatura biće od pet stepeni do sedam, a najviša oko 14 stepeni. 

U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Za vikend prolazno naoblačenje sa severozapada, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Na visokim planinama sneg.

U ponedeljak će biti suvo uz delimično razvedravanje, a kiša se ponovo očekuje u utorak. U sredu i četvrtak malo do umereno oblačno i suvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas proleće i leto očekuju?
vreme vremenska prognoza

Hidrometeorološki zavod

24.02.2024. 12:05

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas proleće i leto očekuju?

Prema sezonskoj prognozi vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperature vazduha će i narednih meseci biti iznad višegodišnjeg proseka, pa će tako u martu srednja minimalna temperatura biti veća za oko 1,4 stepena Celzijusa u odnosu na taj prosek.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve