Vesti
14.11.2023. 09:06
R.E.

Marko Čubrilo

Vremenska prognoza do kraja novembra

jesen, lišće
Izvor: Shutterstock

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je vremensku prognozu do kraja meseca.

U sredu 15. novembra će biti hladnije, na severu od sredine dana suvo, dok se na jugoistoku padavine očekuju do posle podneva. Vetar će biti umeren, severozapadni. Temperatura će biti od +7 do +14 stepeni Celzijusa. Uveče se očekuje razvedravanje nad većim delom regiona.

U četvrtak će ujutru biti hladno, nad južnim i središnji delovima ponegde i maglovito. U toku dana uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost dok bi na severu ponegde moglo biti prolazne kiše. Vetar će biti uglavnom slab, jugozapadni, dnevni maksimum će se kretati od +9 do +15 stepeni Celzijusa.

U petak i subotu imaćemo prolazno pogoršanje vremena koje će uglavnom u petak doneti pojavu kiše, koja lokalno može biti i obilna, dok su padavine za subotu još uvek neizvesne nad severnim delovima regiona, dok bi ih trebalo biti nad središnjim i južnim oblastima.

Sa premeštanjem hladnog fronta u petak posle podne će vetar biti u okretanju na jak severozapadni uz osetnije zahlađenje i spuštanje snežne granice na oko 800 metara nadmorske visine. U petak maksimum od +7 do +13, uveče u daljem padu, a za naredni vikend će biti uglavnom od +4 do +9, iznad 800 metara nadmorske visine ispod +2 stepena Celzijusa.

Početkom sledeće sedmice će biti suvo uz jutarnji mraz i dnevni maksimum u manjem porastu. U naredni utorak i sredu ponovo će padati kiša povremeno, posebno na severu regiona. U toku noći će biti bez mraza i dnevne maksimalne temperature vazduha biće od +7 do +14 stepeni Celzijusa. Snežna granica će biti na oko 900 mnv.

Signal za moguće jače pogoršanje i zahlađenje se javlja posle 23. novembra, u poslednjoj sedmici novembra. Ali pošto je to dalek termin Marko Čubrilo poručuje da treba pratiti da li će se taj trend održati.

Missing content item.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Iza nas je najtopliji 20. oktobar u istoriji
jesen, sunce, drveće, priroda

Tropska jesen

21.10.2023. 11:07

Iza nas je najtopliji 20. oktobar u istoriji

Petak, 20. oktobar 2023. izgledao je kao pravi letnji dan u Srbiji, jer su zabeležene najviše temperature od kada se vrše merenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve