Vesti
20.09.2023. 16:05
Beta

Hidrometeorološki zavod

Pažnja! U četvrtak pljuskovi i grad, a za vikend...

Kiša
Izvor: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu u četvrtak tokom popodneva i uveče, a oni će lokalno biti praćeni gradom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Ujutru i pre podne će biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Tokom dana će biti i sunčanih intervala, a posle podne i uveče očekuje se naoblačenje i od 10 do 20 milimetara kiše za kratko vreme.

Najniža temperatura biće od 13 stepeni do 19, a najviša od 27 do 31 stepena.

U Beogradu će ujutru i pre podne biti umereno do potpuno oblačno s kratkotrajnom kišom, tokom dana očekuju se i sunčani intervali, a kasnije posle podne i uveče, uz lokalno jak razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć je i pljusak sa grmljavinom. 

Najniža temperatura biće oko 19 stepeni, a najviša oko 31.

Petak i subota će biti najtopliji dani u ovoj sedmici sa maksimalnim temperaturama - u petak od 29 stepeni do 34, a u subotu lokalno i do 36 stepeni.

Biće pretežno sunčano uz povremenu prolaznu umerenu oblačnost. Jako naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se za vikend očekuje na zapadu Balkana i Jadranu svojom periferijom najpre će u subotu krajem dana ponegde usloviti padavine na zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima uz rizik od nepogoda sa gradom i obilnim pljuskovima. Od ponedeljka stabilizacija vremena uz dnevne temperature od 26 stepeni do 30.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako bilbordi u SAD krive fosilnu industriju za rekordne temperature
Visoke temperateure, vrućina

Opravdano

11.09.2023. 02:20

Kako bilbordi u SAD krive fosilnu industriju za rekordne temperature

Globalna temperatura porasla je za 1,2 °C u odnosu na predindustrijsko doba, pre svega zbog sagorevanja fosilnih goriva. Posledično, život na Zemlji postaje nepredvidiviji i opasniji, a vrućine su samo jedan od smrtonosnih oblika klimatskih promena kojima svedočimo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve