Vesti
23.10.2023. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

Spremite se za još jedan vruć dan

jesen, sunce, drveće, priroda
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u utoraka biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo za ovaj period godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama i jak. Najniža temperatura će se kretati od osam do 15 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj Кrajini oko 24 stepena.

Uveče će biti oblačno, na severu i zapadu ponegde sa slabom kišom, a tokom noći i pred jutro kiša i lokalni pljuskovi uz pojačanje južnog vetra očekuju se i u ostalim krajevima Srbije.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo za ovaj period godine. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od 11 do 15 stepeni, najviša dnevna oko 28 stepeni. Uveče će biti oblačno, tokom noći povremeno sa kišom uz pojačanje južnog vetra.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno uz postepen pad temperature ali i dalje toplo za poslednju dekadu oktobra. Povremeno se očekuju i kiša i lokalni pljuskovi koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, i to uglavnom u sredu i petak, dok će u ostalim danima padavine biti sporadična i retka pojava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Godina kada su ključali termometri
Visoka temperatura, vrućina

Rekordne temperature

05.10.2023. 09:55

Godina kada su ključali termometri

Prosečna temperatura od januara do kraja septembra 2023, najviša je izmerena u svetu u prvih devet meseci godine, navodi se u mesečnom izveštaju evropske opservatorije Kopernikus.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve