Vesti
29.10.2023. 12:56
R. E.

Aleksandar Vučić

"Raspisujem izbore u sredu ili četvrtak"

1
Izvor: EPA / MARKO DJOKOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u toku predstojeće nedelje raspisati izbore i da će se oni održati 17. decembra.

"Još ne znam tačno, ali raspisaću izbore u sredu ili četvrtak i to za 17. decembar, to je jasno. Ispunili smo sve zahteve i one nepisane i one pogrešno napisane. Samo se, vidim, ne hvale time, pošto oni nikada ni jedan zahtev nisu ispunili. Mi ispunjavamo. Za nas su predstavnici bivšeg režima, takođe predstavnici značajnog dela građanstva. Mi njih poštujemo. Oni žele povratak na vlast", rekao je Vučić.  

On je rekao da je glasanje 17. decembra važno za sve građane Srbije. Istakao je da novih izbora u Srbiji neće biti sve do 2027. godine, kao i da su pred onim ko bude pobedio teški zadaci.

"Zašto mislim da su ti izbori važni? Za nas i ljude je važno da onaj koji pobedi ima čist mandat do 2027. godine. Neće biti izbora posle do 2027. Svi izbori su posle toga, i predsednički, i parlamentarni, i svi. Mora da postoji jedan čist mandat za period koji mora da nas dovede do tačke da nema povratka u prošlost. Imamo EXPO, cela zemlja mora da se ujedini oko toga", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu
izbori, glasanje

Intervju

23.10.2023. 15:00

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu

Izbori se u Srbiji već odavno očekuju. Njihovo održavanje najavio je i sam predsednik republike, još onog dana kada je formirana aktuelna Vlada Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve