Vesti
28.05.2023. 21:47
Beta

"Turska važan partner"

Vučić čestitao Erdoganu pobedu na predsedničkim izborima

1
Izvor: Beta / AP / Francisco Seco

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je  izbornu pobedu predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Poželeo mu je uspeh u obavljanju odgovorne dužnosti, dodajući da je Turska važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

Erdogan, koji je na vlasti 20 godina, dobio je 52,3 odsto glasova, dok je njegov protivnik Kemal Kiličdaroglu osvojio 47,7 glasova, prema privremenim rezultatima.

Kako je saopštio Vučićev kabinet, predsednik Srbije je rekao da "poverenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu".

"Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom", dodao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Turskoj i kako će to uticati na nas
erdogan, turska 26.5.2023

Pitali smo stručnjake

26.05.2023. 14:32

Izbori u Turskoj i kako će to uticati na nas

Građani Turske u nedelju ponovo izlaze na birališta kako bi u drugom krugu predsedničkih izbora odlučili da li će na čelu države ostati Redžep Tajip Erdogan ili će pak vođstvo preuzeti njegov izazivač Kemal Kiličdaroglu. Erdogan je u prvom krugu imao prednost od oko pet odsto u odnosu na protivkandidata, ali mu je pobeda izmakla za oko pola procenta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve