Vesti
04.03.2024. 08:10
RTS

Nastavak konsultacija

Vučić danas razgovara sa predstavnicima lista SPS-a i SNS-a

Skupština Srbije
Izvor: Shutterstock

Na Andrićevom vencu nastavljaju se konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na konsultacije predstavnike liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije" i liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Konsultacije sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije" najavljene su za 10 časova, a sa predstavnicima liste "Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova, najavljeno je iz Pres službe predsednika Republike.

Predsednik Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste ”Mi - glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" najavili su da neće ići na konsultacije o mandataru.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista koje su prešle cenzus i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve