Vesti
10.05.2019. 13:36
R. E.

Vučić: Kao što je rekao Broz - živimo kao da će sto godina biti mir, ali...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je stanje i opremljenost u VS i policiji neuporedivo bolje, dodajući da će se na tome još raditi.

"Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvaće mir i stabilnost", istakao je predsednik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: predsedništvosrbije

Vučić je rekao da je sa predstavnicima VS, MUP-a i ministrima razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu, opremljenosti vojske i policije i povećanju plata i istakao da je bezbednosna situacija u zemlji izuzetno složena.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: predsedništvosrbije

"Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost. Uz mnoge loše rečenice koje je imao Broz, jedna je bila tačna - treba da živimo kao da će sto godina biti mir, ali da budemo spremni da zemlju branimo u svakom trenutku", naglasio je predsednik u Nišu gde se danas održava vojno-policijska parada povodom Dana pobede.

https://www.instagram.com/p/BxRyXxuhVF6/?utm_source=ig_web_copy_link

U skladu sa tim, ističe, naše jedinice su sve pripremljenije, obučenije i opremljenije.

"Naš budžet za odbranu je nikada veći i ne samo taj budžet, već ono što smo iz tekuće budžetske rezerve uzeli, značilo je mnogo. To olakšava poziciju jednoj relativno maloj, ali nezavisnoj zemlji da vodi nezavisnu politiku", napomenuo je predsednik.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: predsedništvosrbije

On je i sinoć na svečanom prijemu povodom Dana Evrope, u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, istakao da je Evropa izbor Srbije i da su mir i stabilnost najveći i najvažniji ciljevi koji bez evropske podrške ne mogu da se ostvare.

"Pomozite nam, a Srbija će biti lojalan, dobar i uvek pouzdan partner i deo Evrope", rekao je Vučić i dodao da je pre 70 godina stvorena zajednica koja je osigurala mir i stabilnost.

https://www.instagram.com/p/BxQLB4UBXZa/?utm_source=ig_web_copy_link

"Te zemlje 69 godina nemaju sukobe i ratove, to je našoj zemlji potrebno više nego bilo šta drugo. Nema važnijeg razloga za prihvatanje politike Evrope i evropskih vrednosti od očuvanja mira i stabilnosti", naveo je Vučić.

On je kazao da je Evropa izbor Srbije jer ona želi da pripada društvu uredjenih zemalja, hoće da čuva mir i da se dobro "razume sa svojim košmijama pored kojih i sa kojima živi".

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve