Vesti
27.09.2023. 23:20
R. E.

Predsednik Srbije

"Izbori bi mogli da budu održani 17. decembra"

1
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi 17. decembra mogli da budu vanredni parlamentarni, beogradski i pokrajinski izbori.

"Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu ideju, mi smo spremni za izbore od 17. decembra", rekao je Vučić za RTS.

Kazao je i da je predsednik vladajuće Srpske napredne stranke Miloš Vučević već predložio da listu te stranke u Beogradu predvodi sadašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Upitan da li bi SNS posle izbora mogla da uđe u koaliciju sa nekom od opozicionih stranaka, a ne sa svojim redovnim partnerom, Socijalističkom partijom Srbije, Vučić je odgovorio da misli da to nije realno.

Kazao je da će, ako SNS izgubi poverenje, i on morati da postavi pitanje poverenja koje ima kao predsednik Srbije, jer je, kako je podsetio, bio kandidat SNS.

Upitan da li će biti na listi SNS, Vučić je odgovorio potvrdno: "Ako to budu tražili".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"
Aleksadndar Vučić

Predsednik Srbije

12.09.2023. 12:15

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma održavanja izbora ali ne nužno i po pitanju toga koji će izbori sve biti raspisani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve