Vesti
12.06.2023. 23:16
Beta

TV gostovanje

Vučić o glumcima, svadbi Šešeljevog sina, fotografiji iz "Ribnikara"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom snimka porodičnog slavlja predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja kojem je prisustvovao, da je otišao kumovima da čestita krštenje i venčanje, iako vode različitu politiku.

"Oni su mislili da se ja stidim što sam pristojno otišao da kumovima čestitam krštenje i venčanje. Ja se toga ne stidim", kazao je Vučić za TV Hepi.

On je rekao da ima različitu politiku od Šešelja i da zato i nisu u istoj političkoj stranci, ali da to ne znači da mu bilo šta loše želi u ličnom životu, i njemu i njegovoj porodici koju izuzetno ceni i o kojoj nema šta loše da kaže.

Povodom četničke pesme koja se čuje na tom slavlju, Vučić je rekao da "nije muzički urednik da bira muziku".

Vučić, koji je do osnivanja Srpske napredne stranke bio član SRS, kazao je da neke članove porodice Šešelj na toj proslavi video posle "100 godina" i da mu je zbog toga drago.

Predsednik Srbije je, takođe, govorio i glumcima koji su učestvovali na protestima "Srbija protiv nasilja", rekavši da "će glumci u Srbiji uvek imati novca za serije i filmove", kao i "svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle", ali da kad uđu u politiku, treba da budu spremni da prime politički odgovor.

"Kad uđete u politiku, da se bavite politikom, onda budite spremni da primite politički odgovor. Ali mi ne smemo da uđemo u odgovor koji će da bude 'Ti si antisrpsko đubre, ti si ovakav, ti si onakav'", rekao je Vučić za TV Hepi.

Naveo je da je od početka protesta, prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je on naručio, povećana podrška njemu i Srpskoj naprednoj stranci, dok je rejting opozicije u padu.

Vučić je kazao da je vlast imala "dve ili tri greške u reakciji na početku", ali da je opozicija pokazala "raskošni talenat sopstvene netalentovasti, raskošni talenat za pokazivanje sopstvene mržnje i nepodnošljivu lakoću neodgovornosti".

Komentarišući fotografiju na kojoj se upisuje u knjigu žalosti u "Ribnikaru", u čiju je autentičnost deo javnosti izrazio sumnju, Vučić je naveo da ga je fotografisao šef njegovog obezbeđenja iz "Kobri" i odbacio navode da je ona "fotošopirana".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
14.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve