Vesti
24.08.2023. 21:26
Beta

"Dubočica" - svetski nivo

Vučić sa Džajom, Piksijem i Dodikom posetio novi stadion u Leskovcu (VIDEO)

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion "Dubočica" u Leskovcu.

Vučić je najavio da će reprezentacija Srbije na tom stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske 19. novembra.

Vrednost stadiona je dve i po milijarde dinara bez PDV, uključujući svu opremu, zadovoljava sve standarde UEFA i ima 8.136 natkrivenih mesta.

Vučić je rekao kako će u roku od šest meseci biti izabrani najbolji operateri za održavanje, ne samo stadiona u Leskovcu, već svih stadiona u zemlji.

"Oni će upravljati sa više objekata, mi ćemo kao država da postignemo ugovor, deo troškova će se vratiti kroz lokale, a deo kroz sadržaje, koncerte, biskopske projekcije, to će da rade najbolji ljudi na svetu, ja to ne znam", rekao je Vučić i objasnio da održavanje trave na leskovačkom stadionu košta 12.000 do 15.000 evra mesečno, da će to u početku preuzeti Fudbalski savez Srbije, a potom operater iz inostranstva.

Deci i trenerima je poručio da će taj stadion biti održavan i neće da propada, ali da rezultat neće doći od lepote stadiona, već da moraju mnogo da rade.

U Vučićem društvu bili su selektor fudbalera Dragan Stojković Piksi i predsednik FSS Dragan Džajić, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istakao da Vučić menja i gradi Srbiju i da se političari pamte po tome šta grade.

Selektor je izjavio da je prezadovoljan što je na jugu Srbije nikao takav stadion i da on predstavlja ponos grada Leskovca. Zahvalio je Srbiji i predsedniku na trudu i viziji, jer je stadion u Leskovcu "ispunjenje sna".

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić rekao je da je leskovački stadion jedan od najlepših u Srbiji i da na njemu neće igrati samo Dubočica, već i veliki klubovi i reprezentacija.

"Najvažnije je da će mladi voleti fudbal da imaju gde da dođu i postanu igrači bolji od nas", rekao je Džajić.

I on je posebno zahvalio predsedniku Vučiću jer voli sport i fudbal i jer je pomogao da se stadiona izgradi.

Poseta stadionu završena je uz trubače i višeminutni vatromet.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako će izgledati Nacionalni stadion u Surčinu
fudbal, stadion

52.000 mesta

12.08.2023. 13:15

Kako će izgledati Nacionalni stadion u Surčinu

Do decembra 2026. godine ceo kompleks kod Surčina koji se gradi za potrebe Expo 2027 mora biti završen. Nacionalni stadion koji će se tamo nalaziti biće kružnog oblika, a tribine će biti delimično natkrivene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve