Vesti
10.10.2022. 11:54
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "U novoj Vladi biće najviše Bošnjaka u istoriji Srbije"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Bošnjaci u svim državnim organima, počev od Vlade, imati "značajno" više predstavnika od onoga što bi imali proporcionalno broju stanovnika.

Vučić je na otvaranju puta Novi Pazar - Tutin rekao da je siguran da će u novom kabinetu biti "najviše Bošnjaka" u istoriji Srbije.
 

"Želimo da vidite da mi Bošnjake doživljavamo kao sestre i braću, ne kao neko strano telo. Želimo da znate da u Srbima imate braću i prijatelje. Ne smeta nam kad volite Sarajevo ali sam srećan kad vidim da sve više Bošnjaka dolazi u Beograd jer Beograd je vaš glavni grad i uvek ste dobrodošli", kazao je predsednik.
 

Navodeći da država neće praviti razliku po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, Vučić je najavio da će biti rešen "problem s vatrogascima", odnosno primedbe Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) o navodnom diskriminaciji Bošnjaka na konkursu za prijem u vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije.

"Želim da se lično uključim i da pronađemo rešenje. Verujem da ove nedelje možemo da izađemo sa zaključcima koji će zadovoljiti sve a koji neće ići protiv pravde", kazao je Vučić.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Dodao je da Srbi kao većinski narod, moraju da pokažu otvorenost.  

"Kad imamo prvog generala Bošnjaka u Vojsci Srbije, dajte da ih imamo više, da ovde ljudi doživljavaju vojsku kao svoju. Hoćemo da izgradimo mir koji će trajati zauvek i to ne samo mir u bukvalnom smislu, već da se svi osećate dobro bez obzira na naciju i veru", rekao je Vučić.

Najavio je da će u Rašku oblast biti uloženo i izgradjeno "mnogo toga".

"Samo da znamo da smo zauvek zajedno i da ćemo zajednički da gradimo budućnost u ovim teškim trenucima", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o tome koliko Srbija ima novca na svom računu
srbija, NBS

"Likvidne finansije"

08.10.2022. 11:40

Vučić o tome koliko Srbija ima novca na svom računu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sada na državnom računu 253,7 milijardi dinara, odnosno više nego dve milijarde evra, što znači da su javne finansije likvidne i stabilne.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve