Vesti
10.05.2024. 13:05
Beta

Crnogorski premijer

"Za nas Srbi nisu i ne mogu biti genocidan narod"

Milojko Spajić, ATA
Izvor: EPA / Filip Singer

Crnogorski premijer Milojko Spajić u objavi na društvenoj mreži Iks naveo je da Srbi nisu i ne mogu biti genocidan narod.

 

"To i ne postoji. Nijedan narod nije genocidan", poručio je Milojko Spajić.

Istakao je da "na temelju predloženih amandmana niko ne može reći da Crna Gora osuđuje srpski narod, Srbiju ili Republiku Srpsku".

"Srbi u Crnoj Gori čine značajan procenat našeg stanovništa i to nikada ne smemo zanemariti. Za nas Srbi nisu i ne mogu biti genocidan narod", naveo je Spajić u objavi.

Dodao je da "samo radom i rezultatima Evropskoj uniji dokazujemo da se vredi boriti za Crnu Goru, za Zapadni Balkan i bolje sutra svih naroda koji žive na ovim prostorima".

Spajić je juče kazao da će ta zemlja glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Najavio je da će podneti amandmane na rezoluciju Ujedinjenih nacija o Srebrenici koji se odnose na individualizaciju krivice i poštovanje Dejtonskog sporazuma, koji su oštro kritikovani u delu javnosti.

Prvi amandman odnosi se na to da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, verskoj ili drugoj skupini ili zajednici u celini, a drugi "potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve