Vesti
07.02.2024. 12:55
Beta

Koji su zahtevi

Zakazan sastanak poljoprivrednika u Vladi

Traktor, poljoprivreda
Izvor: Shutterstock

Predstavnici udruženja poljoprivrednika Srbije su na njihov zahtev pozvani na razgovor u Vladu 12. februara.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković rekao je za Betu da poljoprivredni proizvođači imaju problem sa prijavljivanjem obradivih površina u e-agrar zbog dobijanja subvencija po hektaru jer se status pojedinih parcela ne poklapa sa podacima u katastru i na satelitskom snimku.

"Tražimo 30 dana za ispravku greške koja može nastati zbog prijavljivanja obradivih parcela u e-agrar, pošto ne znamo da li da se rukovodimo stanjem u realnosti ili u katastru", rekao je Matković.
 

Naveo je da Ministarstvo poljoprivrede preti da će za pogrešne podatke kazniti gazdinstva stavljanjem u "pasivan" status, što znači da nekoliko godina neće moći da dobiju subvencije po hektaru. 

On je rekao da pregovori o zahtevima koji su ispostavljeni Vladi Srbije, posle novembarskog protesta prošle godine, za obezbeđenje subvencionisanih kredita sa jedan odsto kamate i rešavanje problema astronomskih dugova PIO fondu, nisu odmakli od početka.

Poljoprivrednici su istakli listu zahteva na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić 26. novembra 2023, a na toj listi su bili i obezbeđenje povoljnih kredita i otpis dugova prema PIO fondu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I španski poljoprivrednici izlaze na ulice
1

Podrška kolegama u EU

30.01.2024. 21:15

I španski poljoprivrednici izlaze na ulice

Tri vodeća španska poljoprivredna sindikata objavila su da će se pridružiti protestnom pokretu evropskih poljoprivrednika, najavljujući za naredne nedelje čitav niz protesta širom zemlje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve