Vesti
23.02.2024. 15:23
Beta

U fokusu

Zahtevi zaposlenih u Srpskom narodnom pozorištu

srpsko narodno pozorište
Izvor: Shutterstock

Zaposleni u Tehničkom sektoru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu pozvali su upravu pozorišta, vlast, sindikate, umetničke organizacije i druge ustanove kulture da zajedno nađu rešenje za poboljšanje položaj zaposlenih u tim institucijama.

 

Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada 13. februara su, pre početka predstave "Seviljski berberin", pročitali pismo u kojem su naveli da njihove zarade znatno zaostaju u odnosu na republički prosek, da zgrada u kojoj rade nije adekvatno održavana, da "nemaju kiseonika", da nemaju mogućnost da angažuju gostujuće dirigente i soliste.

Tehnički sektor Srpskog narodnog pozorišta u saopštenju dodaje da su uslovi rada loši u svim sektorima u toj ustanovi kulture.

"Radnici u tehničkom sektoru su često nepravedno zanemareni i suočavaju se sa istim izazovima kao i ostali u Pozorištu, a to su niske plate, nedostatak podrške i činjenica o konstantnim manjkom broja zaposlenih i gašenjem radnih mesta, što dalje dovodi do potrebe za prekomernim radom", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve