Vesti
04.04.2024. 08:31
Beta

Kosovo

Zaplenjena vila Milana Radoičića

jezero, Gazivode
Izvor: Shutterstock

Kosovska ministarka pravde Albulena Hadžiju saopštila je da je počela primena konačne mere zabrane prilaska sa privremenom merom oduzimanja nepokretnosti u slučaju "Banjska", objavio je Juronjuz na albanskom jeziku.

 

Ona je rekla da je Agencija za upravu oduzetom imovinom započela identifikaciju imovine navedene u naredbi, uključujući i vilu na jezeru Gazivode za koju se smatra da je pripadala Milanu Radojičiću, ali i drugu imovinu, u skladu sa zakonom i sudom, prenosi portal.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja najavio je ranije da planira da vilu Milana Radoičića, koja se nalazi na jezeru Gazivode, pretvori u stanicu za jedinicu Kosovske policije sa čamcima.

Naoružana grupa Srba ubila je 24. septembra 2023. kosovskog policajca Afrima Bunjakua u Banjskoj, na severu Kosova, a u razmeni vatre poginula su i trojica srpskih napadača.

Radoičić, koji je preuzeo odgovornost za napad, proveo je jedan dan u istražnom zatvoru, a kasnije je pušten pod uslovom da ne napušta Srbiju i ne odlazi na Kosovo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve