Vesti
11.10.2023. 16:30
Beta

Vešte ruke

Zatvorenici iz Zaječara obradovali mališane

zatvor
Izvor: Shutterstock

Osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru, povodom Dečje nedelje, izradili i donirali posebno osmišljene igračke za decu koja se hrane u narodnoj kuhinji u tom gradu.

Ministarstvo pravde saopštilo je su zatvorenici na časovima kreativne radionice napravili neobične krpene lutke, igračke od balona i brašna, kao i priveske i notese za svakog od 80 najmlađih korisnika, koji dolaze po svoje obroke u narodnu kuhinju.

"Zaposleni u ovoj ustanovi su prethodno donirali novac za kupovinu materijala za izradu maštovitih igračaka i slatkiša", naveli su iz Ministarstva.

Istakli su da je u akciji, koja je zajednički organizovana sa Crvenim krstom Zaječara, uprava zavoda dodatno donirala 80 dečjih knjiga.

1
Izvor: Ministarstvo pravde/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

U narodnoj kuhinji u tom gradu obroke uzima 653 građana, od čega je 157 dece uzrasta do 17 godina, dok dece školskog uzrasta ima 80.

"Osuđenici u ovom zavodu su prošle godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, pripremili humanitarne obroke za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje 'Jelena Majstorović' u Zaječaru, Ustanove za dnevni boravak dece ometene u razvoju 'Oblutak' i učenike osnovne škole u selima Mali Jasenovac i Mali Izvor. U pitanju su osuđenici koji su stekli sertifikat za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora", saopštili su iz Ministarstva pravde.

Dodali su da su osuđena lica više zavoda u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečjim svratištima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve