Vesti
15.07.2023. 22:26
Beta

Srbija protiv nasilja

Završeni protesti u Beogradu i Leskovcu

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je u subotu u Beogradu nešto pre 22.00 sata kada se većina građana razišla sa Mostarske petlje, gde je prethodno bio blokiran auto-put.

Kako javlja reporter agencije Beta, na delu auto je do 22.00 sata ostalo pedesetak osoba, uglavnom mladih, do kada je trajalo zvanično okupljanje.

Večerašnji protest bio je posvećen pravosuđu, a počeo je nešto posle 19.00 sati na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, odakle su okupljeni u koloni došli do Palate pravde, a potom i do Mostarske petlje.

Protest je protekao bez incidenata a govornici su ukazali na neophodnost da pravosuđe u Srbiji bude nezavisno i slobodno.

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Građani Leskovca po četvrti put su na mirnom protestu protiv nasilja prošli u povorci ulicama da bi iskazali protivljenje, kako su naveli, dekadentnom sistemu vrednosti, a prvi put su najmlađi učesnici protesta pustili bele golubove da polete.

Okupljanje je, kao i prethodna tri, počelo ispred Narodnog muzeja, odakle je povorka "Leskovac protiv nasilja" prošla glavnim ulicama i završila se sat kasnije u centru grada.

Frađanima su govorili funkcioneri Narodne stranke Dragan Stošić i Pokreta Srbija Centar (Srce) Marija Tasić.

Stošić je kazao da se protesti nastavljaju jer se ne ispunjavaju zahtevi i ocenio da "dok smo svedoci sve veće ekonomske krize, u Leskovcu (ima) hleba i igara, a bogami i striptiza".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Protesti u Čačku, Kragujevcu i Nišu
1

Srbija protiv nasilja

14.07.2023. 23:53

Protesti u Čačku, Kragujevcu i Nišu

Nekoliko desetina Čačana okupilo se na četvrtom protestu protiv nasilja u Čačku zahtevajući oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovdstva RTS-a, ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbedonosno informativne agencije Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve