Vesti
22.08.2023. 14:53
Beta

Vlasnik TV Pink

Mitrović odgovorio REM-u: "Ne možete sprečiti revoluciju veštačke inteligencije"

televizor, daljinski, TV
Izvor: Shutterstock

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović odgovorio je na mreži "X" Regulatornom telu Srbije za elektronske medije (REM) koje je zabranilo emitovanje njegovog satiričnog programa navodno napravljenog uz pomoć veštačke inteligencije.

On je napisao da je REM ovom odlukom "načinio civilizacijksi presedan".
 

"Verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru 'ludog Žeksa', već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svako u različitim epohama, prepaše i prestraviše mnoge", napisao je Mitrović.
 

Dodao je da se "ne uzbuđuje mnogo" jer ga "zabrane samo inspirišu".

"Pored toga što sam razvio tehnologiju koja će svetu biti poznata tek za tri do šest meseci, reših da REM-u i Oliveri Zekić odgovorim na način kojim treba da shvate da nema tih zabrana koje mogu sprečiti brzinu tehnološke, TV i video AI revolucije u kojoj sam trenutno jedan do svetskih lidera", napisao je Mitrović na mreži "X".

On je poručio "onima koji su ga se uplašili", da ga "šibnu na Mesec, pa da možete lepo da se opustite u ambijentu inkvizicije i Srednjeg veka jer je tako svakako bolje za nas koji definitivno ne pripadamo ovoj sumornoj represivnoj epohi".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Više od 150.000 građana za to da se ukinu Pink i Hepi
televizor, daljinski

Peticija

06.05.2023. 10:49

Više od 150.000 građana za to da se ukinu Pink i Hepi

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da je u poslednja 24 časa, peticiju za oduzimanje dozvole televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa, potpisalo više od 150.000 građana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve