Vesti
24.10.2017. 10:04
R.E.

ZNANJEM DO CILJA: Grad na Sajmu obrazovanja organizuje upoznavanje mladih sa svetom preduzetništva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Događaj je podeljen na dva segmenta koja su jako važna za upoznavanje sa svetom preduzetništva, samozapošljavanja  i start ap ideja kod Beograđana

Na Beogradskom sajmu knjiga,u hali 2B u sklopu Sajma obrazovanja na Beogradskom sajmu od 25. oktobra do 29. oktobra od 10 do 15 časova, Savet za zapošljavanje i privredni razvoj Grada Beograda organizuje veliki događaj pod nazivom „Znanjem do cilja“.

Događaj je podeljen na dva segmenta koja su jako važna za upoznavanje sa svetom preduzetništva, samozapošljavanja  i start ap ideja kod Beograđana.

Prvi segment je Akademija preduzetništva  na kojima će predstavnici članica Saveta za zapošljavanje Grada Beograda (Fond za razvoj Grada Beograda, Regionalna razvojna agencija, Nacionalna služba za zapošljavanje) upoznati zainteresovane građane sa sredstvima koje nude za pokretanje sopstvenog biznisa. Takođe tu će biti i predavanja kako postati uspešan preduzetnik ,kako zaštiti svoj patent od krađe.

Drugi segment je Sajam preduzetništva gde će preko 50 preduzetnika na štandovima  podeliti svoja iskustva o tome kako su od prvobitne stratap ideje razvili  sopstveni biznis i postali preduzetnici, koji sada zapošljavaju ljude. Na standovima će biti i pobednici takmičenja Najbolja start ap ideja, takmičenja koje je Grad Beograd organizovao u aprilu ove godine,a pobednici  srednjoskolci sa najboljim idejama su dobili vredne novčane nagrade od privatnih firmi kao i  kancelarije za rad u Naučno tehnoloskom parku Beograda.

- Očekujemo dolazak preko 150 mladih ljudi koji će se na događaju „Znanjem do cilja“ upoznati na koji način mogu da konkurišu i koja su to sredstva koja nude  članice Saveta za zapošljavanje Grada Beograda za pokretanje sopstvenog biznisa. Takođe, ovo je i promocija preko 50 uspešnih start ap priča,primera dobre prakse. Preduzetništvo nije samo stanje u APR-u (agenciji za privredne registre) već je to stanje duha. Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da dođu, jer se upravo ovakvim događajima budi Preduzetnički duh, izjavio je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća zaduženog za privredu i Presednika Saveta za zapošljavanje Grada Beograda.

Svi prisutni koji pet dana budu na ovom sajmu dobiće serifikate da su završili Akademiju preduzetništva na upriličenoj svečanosti u Sali Starog Dvora (Skupstina Grada).Ovom događaju prisustvovaće i ministar prosvete Mladen Šarčević kao i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve