BELGRADE GATHAIRING FESTIVAL U CK “VLADA DIVLJAN”: Frizerska elita na bini

BELGRADE GATHAIRING  FESTIVAL U CK “VLADA DIVLJAN”: Frizerska elita na bini


U modernj dvorani CK “Vlada Divljan“, oko 350 posetilaca oduševljeno je pozdravilo učesnike prvog “Belgrade gatHAIRing” frizerskog festivala, koji je održan 13. maja 2018.

Na bini je učestvovalo 24 frizera raspoređenih u šest timova sa 75 atraktivnih modela, a svi iz sedam zemalja sveta i regiona, među kojima su bili gosti iz Bostona, Londona, Izraela…

Timovi su nastupali  prekidani aplauzima, ispred velikog video bima koji je potpuno prekrivao backstage, uz muziku sa jakog ozvučenja. Ovom događaju prisustovale su mnoge legende frizerskog zanata, na čelu sa Vojom Radivojevićem.

frizeri

Posle uvodne reči organizatora i naše poznate TV voditeljke, Marije Kostić, šestočasovni program uživo, počeo je uvodnom baletskom tačkom i spektakularnim nastupom frizerske grupe “Fringe” iz Beograda koji su nastupili u specijalnim maskama, uz atraktivne modele.

Posle njih usledio je “Beogradski berberin”, grupa mladih i ambicioznih muških frizera iz Beograda, kojima je u nastupu pomogla voditeljka programa. U njihovom timu nastupio je specijalni gost iz Ljubljane Luka Nebec. Zatim je nastupio “Aleksandar team” takođe iz Beograda sa svojom mnogobrojnom ekipom sa mnoštvom izuetnih manekenki u maštovitim kostimima. Oni su izvodili i edukaciju i specifičan performans.

U drugom delu usledio je “šlag na tortu” prožet nastupima stranih timova: Najpre Igor Vasiljuk i Katelyn Alberts iz Bostona, koji je, zajedno sa svojom prvom saradnicom iz USA održao pravi mali čas frizerskog zanata uz uobičajenu koreografiju i modele.

Nakon njih usledio je Izraelsko-Srpski tandem Miroslav Miki Stojčić i Boban Ristić koji je oduševio sve prisutne ne samo frizurama i izgledom modela, već i njihovim stajlingom sa atraktivnim haljinama koje je osmisla Milica Marinković. U timu je nastupio i gost iz Sarajeva Edin Nuhić.

_I0A4022_resized

Konačno, publiku je na kraju “oborio s nogu” još jedan tandem, ovog puta slovenački, na čelu sa fenomenalnim stilistom Sashom Kremichem iz Londona koji radi za vodeći svetski frizersku brend “Trevor Sorbie”. Uz njega je nastupio i Martin Gros, gost iz Slovenije. Oni su održali i performans i frizersko predavanje ali i oduševili stajlingom i izborom modela.

Sve vreme trajanja festivala, u foajeima u parteru i na galeriji, bilo je raspoređeno osam štandova izlagača koji su predstavili proizvode najboljih frizerskih brendova: “Revlon professional”, “Nika”, “Zepter international”, “Ulatra sun”, “Estetica” magazin, “Mladen Sekulić hair studio”, “Schwarzkopf professional” i “Aletrego Italy salon exclusive”.

– Ovo smo radili prirodno i od srca. Nadam se da se beogradskim i frizerima iz regiona ovo dopalo. Očekujem se da ćemo ih videti sledeće godine na istom ili nekom drugom mestu. Sala je bila puna, što je najbolji pokazatelj da je Beogradu ovo trebalo – rekao je Igor Vasiljuk, rođeni Beograđanin koji živi u Bostonu.

Amerikanka Katelyn Alberts je oduševljena festivalom rekavši da su svi timovi bili izuzetni na svoj način:

– Lepo  smo se proveli i žao mi je što nismo imali više vremena, ali je bilo korisno. Modeli su odlični i imali smo sjajnu pomoć kolega. Beograd je prelep!  Imala sam osećaj kao da sam se vratila vremeplovom unazad; kaldrma na ulici, mnogo ljudi koji sede na klupama… Žene su tako lepe ovde i zato sam ponela šešir -našalila se na kraju amerikanka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar