ISPOVEST SINA PABLA ESKOBARA, HUAN: Živeli smo kao u Diznilendu, imali sve što postoji, ali moj otac bi bio živ da nije ušao u politiku

ISPOVEST SINA PABLA ESKOBARA, HUAN: Živeli smo kao u Diznilendu, imali sve što postoji, ali moj otac bi bio živ da nije ušao u politiku

Huan Pablo Eskobar; Foto: Printscreen Youtube/60Minutes9


Živeli smo kao u Diznilendu. Žirafe, slonovi, motocikli, svašta smo mogli raditi i na svašta smo mogli trošiti novac. Bio sam spreman umreti za njega

Huan Pablo Escobar, najstariji sin zloglasnog kolumbijskog narkodilera Pabla Eskobara, odrastao je u luksuznim kućama gde su slonovi i zebre slobodno lutali dvorištem. Nakon smrti njegova oca i propasti kokainskog carstva, morao je promeniti ime i pobeći iz Kolumbije 1993. godine. Usprkos svemu, kaže da se i dalje divi svom ocu kog i dalje voli.

“Živeli smo kao u Diznilendu. Žirafe, slonovi, motocikli, svašta smo mogli raditi i na svašta smo mogli trošiti novac. Bio sam spreman umreti za njega. Ne postoji šansa da sam ikako mogao mrziti oca jer nisam bio potpuno siguran što je radio”, ispričao je  Huan Pablo za informativni magazin 60 Minutes.

Pablo Eskobar odrastao je u siromašnoj porodici na periferiji grada Medellina na severoistoku Kolumbije. Na vrhuncu trgovine kokainom u SAD-a, pretpostavlja se da je najmoćniji svetski narkodiler zarađivao oko 420 miliona dolara svake nedelje.

Na početku svoje zloglasne karijere Eskobar je upravljao svojim narkocarstvom iz dubokih kolumbijskih džungli. Kasnije u svom životu postao je zloglasan po hiljadama ubistava, pokretanju rata, a u jednom trenutku postavio je bombu u avion kako bi ubio samo jednu osobu. Međutim, na početku karijere zvali su ga Robin Hud iz Kolumbije zato što je ogromne količine novca davao siromašnima u Medellinu.

Narkobos gotovo bezgranične ambicioznosti, Pablo Eskobar u jednom trenutku odlučio se na ulazak u političke vode.

ONI SU NAM KROJILI KAPU, 3.DEO: Eskobar, čovek koji je inspirisao Srbe da mu daju čitulju

“Bila mu je to najgora odluka u životu. Jednom kad je ušao u politiku svi su počeli obraćati pažnju”, rekao je Huan Pablo. Najstariji sin zloglasnog kriminalca uveren je da bi njegov otac i danas bio živ samo da nije ušao u politiku.

Uspešno bežao policiji

Pablo Eskobar uspešno je izbegavao atentate, policijske racije, a nekoliko puta je bežao iz zatvora. 2. Decembra 1993. godine ubijen je u okršaju s kolumbijskom policijom.

Huan Pablo kaže da je samo desetak minuta ranije razgovarao s ocem, a nakon smrti oca je najavio nastavak kartela Medellin i porodičnog posla krijumčarenja drogom. Ubrzo je promenio mišljenje i kaže da se odlučio baviti se mirnijim poslovima.

Foto: Printscreen Youtube/60Minutes9

Foto: Printscreen Youtube/60Minutes9

“Deset minuta nakon smrti oca bio sam ljut, ali nakon još deset minuta sam nazvao novinare i rekao im da neću nastaviti očevim stopama. Otad živim mirnim životom svaki dan”, kaže Huan Pablo. On je postao arhitekta i odselio se u Argentinu, a tek je u poslednjih nekoliko godina odlučio progovoriti o svom ocu.

Kaže da ne odobrava kriminalni život Pabla Eskobara, ali da će uvek braniti svog oca od optužbi da je bio loš roditelj.

“Ne ponosim se nasiljem, ali se ponosim njegovim osećajima prema meni. Ljubavi prema mojoj majci i mojoj sestri. Radio je neke stvari zbog kojih su ga voleli, ali to je moj otac”, kaže Huan Pablo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar