Politika
06.05.2018. 09:49
R.E./Beta

I LSV dolazi u Hrtkovce zbog nereagovanja države na Šešelja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će funkcioneri i pristalice te stranke doći danas u Hrtkovce kako bi iskazali protest zbog nereagovanja države na postupke Srpske radikalne stranke.

Marton je za agenciju Beta rekao da će oni krenti ka Hrtkovcima u 11 sati iz Novog Sada.

"Nereagovanjem na postupke SRS i osudjenog zločinca Vojslava Šešelja šalje se poruka da '90-te mogu da se ponove i da se zločin isplati", kazao je Marton.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj stigao je danas oko 10 sati u Jarak, mesto udaljeno oko pet kilometara od sela Hrtkovci, pošto je policija blokirala sve putne pravce i punktove ka Hrtkovcima.
Šešelj je poručio da će uprkos zabrani održati protest povodom 26. godišnjice mitniga radikala u tom selu, na kojem je izmedju ostalog prozvao 17 "nelojalnih" meštana hrvatske nacionalnosti da napuste to vojvodjansko selo.

Žalbeno veće Mehanizma za medjunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo mu je pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine.

Kako javlja reporter agncije Beta u Jarku se nalazi oko 50 pripadnika SRS-a, medju kojima su Vjerica Radeta i Nataša Jovanović.

NE PROPUSTITE:

ŠEŠELJ NA PUTU ZA HRTKOVCE ZAUSTAVLJEN U MESTU JARAK: Uprkos zabarani održaću protest

UOČI MITINGA RADIKALA: Kordoni policije i žandarmerije blokirala sve prilaze Hrtkovcima, Šešelj krenuo

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve