Politika
06.05.2018. 09:42
R.E./Beta

ŠEŠELJ NA PUTU ZA HRTKOVCE ZAUSTAVLJEN U MESTU JARAK: Uprkos zabarani održaću protest

seselj-presuda-2-foto-marko-djokovic-1.jpg

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj stigao je danas u Jarak, mesto udaljeno oko pet kilometara od sela Hrtkovci, i poručio da će uprkos zabrani održati protest.

Šešelj je ocenio kao "grešku režima" veliko prisustvo policije i blokadu prilaza Hrtkovcima.
"Velike snage su angažovali da izvode manevre. Mi nismo želeli incidente, već miran protest. Od kako sam se vratio sa službenog puta dva puta sam bio u Hrtkovcima u zatvorenoj sali", kazao je Šešelj kratko kada je izašao iz automobila.

On je kazao da će u Jarku sačekati malo, pa će se obratiti novinarima.

"Mogli bi smo u Jarak na seosku slavu", dodao je Šešelj.

Kako javlja reporter agncije Beta u Jarku se nalazi oko 50 pripadnika SRS-a, medju kojima su Vjerica Radeta i Nataša Jovanović.

Svi prilazi selu Hrtkovci potpuno su blokirani, a jake snage policije i žandarmerije kordonima su zatvorile ključne magistralne pravce.

Prolaz je omogućen samo meštanima i dostavljačima hrane koji moraju da pokažu ličnu kartu.
Mimo kordona policije nisu mogle da prodju ni brojne novinarske ekipe koje su zaustavljene u Jarku.

Blokada prilaza Hrtkovcima započela je juče i trajaće do nedelje u ponoć kao odgovor skupovima koje su najavili Šešelj i radikali, a potom i protivnici radikala - Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija.

Skup u Hrtkovcima radikali su najavili povodom 26. godišnjice mitinga na kojem je Šešelj izmedju ostalog pročitao imena 17 "nelojalnih" meštana hrvatske nacionalnosti koji moraju da napuste to vojvodjansko selo.

Žalbeno veće Mehanizma za medjunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila izreklo mu je pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine.

NE PROPUSTITE:

UOČI MITINGA RADIKALA: Kordoni policije i žandarmerije blokirala sve prilaze Hrtkovcima, Šešelj krenuo

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve