Sport
16.09.2023. 15:42
Beta

Savet zemljaka

Mitrović zove Vlahovića u Saudijsku Arabiju

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Srpski fudbaler i igrač Al Hilala Aleksandar Mitrović izjavio je da je pozitivno iznenađen fudbalom u Saudijskoj Arabiji i otkrio da je i saigraču iz reprezentacije Dušanu Vlahoviću predložio da pređe u tu zemlju.

Srpski napadač prešao je u saudijsku Pro ligu prošlog meseca, kao jedan od velikog broja igrača koji su napustili Evropu i preselili se u Saudijsku Arabiju.

"Kada sam dobio ponudu Al Hilala, razgovarao sam o tome sa porodicom. Bilo je nemoguće odbiti je. Nemam nostalgiju za Engleskom, igrao sam mnogo godina u toj zemlji. Srećan sam što sam konačno stigao u vrhunski klub, Al Hilal je pomalo kao Real Madrid u Evropi", rekao je Mitrović za Gazeta delo Sport.

Nekadašnji fudbaler Fulama je naveo da je teško porediti saudijsku i Premijer ligu.

"Saudijska liga još nije na nivou Premijer lige, ali ovim tempom će biti u budućnosti. Što se tiče Arabije, pozitivno sam iznenađen fudbalom i interesovanjem ljudi za njega", rekao je Mitrović.

Mitrović je priznao i da je sunarodniku Vlahoviću predložio prelazak u Saudijsku Arabiju.

"Preporučio bih i Dušanu, ali zavisi šta hoće. U reprezentaciji smo pričali o Saudijskoj Arabiji, pitao me je kako napredujem. Ako moram da budem iskren, vidim da je srećan i fokusiran na Juventus. Srećan je što je deo jednog od najjačih klubova u Evropi", naveo je Mitrović.

 

Upitan da li bi u budućnosti mogao da pređe u italijansku Seriju A, srpski napadač je rekao da se u "životu i fudbalu nikad ne zna".

"U prošlosti sam bio blizu Serije A, ali sada sam srećan u Al Hilalu i želim da uradim velike stvari ovde i osvajam titule", rekao je Mitrović.

"Ali, i dalje pratim italijansku ligu i navijam za Romu", zaključio je Mitrović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fudbal u kandžama arapskog novca
1

U fokusu

03.09.2023. 08:00

Fudbal u kandžama arapskog novca

Šta je fudbal danas? Sociolozi sporta nude jednostavnu definiciju koja se u ogledalu stvarnosti otprilike svodi na misao da je reč o planetarnoj atrakciji koja svetu donosi milionsku radost, trenutni zaborav svakodnevnih ekonomskih problema i nadu u bolje sutra. I, naravno, fantastičan profit.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve