Sport
27.01.2024. 12:10
Beta

Finale Australijan opena

Arina je kraljica Melburna. OPET (VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Andy Wong

Beloruska teniserka Arina Sabalenka odbranila je titulu na Australijan openu.

Sabalenka je u finalu ženskog singla pobedila Kineskinju Ćinven Dženg rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Beloruskinja je tako postala prva teniserka od sunarodnice Viktorije Azarenke 2013. godine koja je odbranila titulu na Australijan openu.

Sabalenka (25) na putu do titule nije ispustila niti jedan set. Osvojila je drugu grend slem titulu u karijeri, a ukupno 14. trofej.

Na drugoj strani, Dženg je igrala svoje prvo grend slem finale i nije uspela da podigne treći trofej u karijeri, ali će od ponedeljka biti među najboljih deset teniserki sveta.

Sabalenka je prvi set dobila posle 33 minuta, a nakon što je odlučujući brejk napravila već u drugom gemu. Mogla je Beloruskinja i ranije da završi prvi set, ali je u osmom gemu propustila tri vezane set lopte.

Na identičan način je počeo i drugi set - druga teniserka sveta je uz brejk u prvom gemu povela sa 2:0, a potom je novim brejkom u petom gemu i praktično stavila tačku na ovo finale.

Najuzbudljiviji gem na meču bio je osmi u drugom setu kada je Sabalenka prvo propustila četiri meč lopte, potom je spasila jednu brejk loptu, da bi na kraju iskoristila petu meč loptu i slavila posle 76 minuta igre. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medvedev je drugi finalista Australijan opena
Danil Medvedev

Sjajan meč!

26.01.2024. 14:41

Medvedev je drugi finalista Australijan opena

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je posle preokreta pobedio šestog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle pet setova, 5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve