Sport
20.10.2023. 14:49

Španija

Božidar Maljković i Predrag Danilović u "Kući slavnih"

košarka
Izvor: Shutterstock

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izrabrani su u Sevilji na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina košarke u Španiji u tamošnju Kuću slavnih.

Zajedno sa Maljkovićem i Danilovićem, u Kuću slavnih izabrani su i Luis Skola, Pau Gasol, Dirk Novicki, Fernando Romaj, Pepu Sančez, Felipe Rejes, Natalija Zasulskaja i drugi, preneo je Košarkaški savez Srbije.

"Izuzetno sam srećan što sam ovde. Moj prvi klub po izlasku iz legendarne Jugoplastike bila je Barselona. Prošlo je mnogo, mnogo vremena, vreme brzo prolazi, ali nije važno koliko imate godina već koliko vam je vremena ostalo. Moram da zahvalim klubovima u kojima sam bio: Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi", rekao je Maljković, kome je priznanje uručio selektor Španije Serđo Skariolo.
 

Predsednik KSS Predrag Danilović nikada nije igrao za španske klubove, ali je rekorder po broju titula prvaka Evrope sa reprezentacijom. On je rekao da mu je čast i da je ponosan što je prepoznat kao deo istorije, u godini jubileja 100 godina košarke u Španiji.

"Uvek ću biti posebno vezan za Španiju, Madrid, Fuenlabradu, gde smo pisali jednu od najlepših bajki našeg sporta na klupskom nivou. Štaviše, ponosan sam na naše rivalstvo, na istinsko poštovanje na terenu i van njega svaki put kada reprezentacija Srbije ili srpski klub igra protiv španskih timova. Čestitam na ovoj svečanosti i hvala na promociji i razvoju ovog lepog sporta", naveo je Danilović.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Božidar Maljković pisao kolegi iz Australije: Služiće vam na čast...
Božidar Maljković, 9. 1. 2022.

Otvoreno i jasno

09.01.2022. 17:34

Božidar Maljković pisao kolegi iz Australije: Služiće vam na čast...

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković uputio je pismo svom kolegi iz Olimpijskog komiteta Australije Džonu Koutsu, zbog situacije u kojoj se nalazi najbolji teniser sveta Novak Ðoković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve