Sport
25.10.2023. 23:15
Beta

Liga šampiona

Poraz Zvezde u Nemačkoj

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u gostima od Lajpciga rezultatom 1:3, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Lajpcig je poveo golovima Davida Rauma u 12. i Ćavija Simonsa u 59. minutu, Marko Stamenić u 70. minutu smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Dani Olmo u 84. minutu.

Zvezda je prva zapretila na Red Bul Areni, u trećem minutu, ali je lopta posle udarca In Bom Hvanga otišla pored stative. Nakon toga, Lajpcig je preuzeo kontrolu, imao je loptu u svom posedu i uspeo je u 12. minutu da stigne do vođstva.

Sve je počelo nakon što je Mirko Ivanić izgubio loptu na svojoj polovini, a ona je na kraju preko Ćavija Simonsa stigla do Rauma koji je ostao sam po levom boku i poslao je kroz noge Omriju Glazeru.

Pet minuta nakon tog gola, Lajpcig je imao dve dobre prilike da duplira prednost, ali je to sprečio Zvezdin golman sjajnim intervencijama. Najpre je zaustavio udarac Jusufa Poulsena i poslao loptu u korner, a posle kornera je intervenisao još bolje nakon udarca Kastela Lukebe glavom.

Crveno-beli su, posle velikog pritiska Lajpciga, uspeli da zaprete u 23. minutu, ali je golman domaćeg tima osujetio dobre pokušaje prvo Ivanića, a potom i Milana Rodića posle kornera. Taj udarac Rodića glavom bio je i prvi Crvene zvezde u okvir gola.

Benjamin Henriks je u 28. minutu srušio Pitera Olanjinku, sudija Hose Marija Sančes je odmah pokazao na penal, ali je ipak posle pregledanog snimka promenio odluku.

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

Zvezda je u drugom delu prvog poluvremena igrala bolje nego na startu meča, ali nije uspela da stigne do izjednačenja, pa je domaći tim na odmor otišao s golom prednosti.

Crveno-beli su napadali na startu drugog poluvremena, pritiskali su domaći tim, ali nisu iskoristili nekoliko dobrih situacija. Umesto izjednačenja, usledila je kazna na drugoj strani u 59. minutu kada je Simons sjajnim golom sa više od 20 metara duplirao prednost Lajpciga.

Nakon primljenog gola, Zvezda je ponovo upala u krizu, a Lajpcig je posle samo nekoliko minuta mogao da reši pitanje pobednika. Ipak, Glazer je zaustavio prvo udarac Kevina Kampla, potom i šut Opende iz slobodnog udarca i na kraju pokušaj Simonsa.

1
Izvor: Beta / AP / Matthias Schrader

Zvezda je uspela da odgovori i da u 70. minutu smanji na 2:1. Dragović je šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Lajpciga i stigla do Stamenića koji je poslao u mrežu domaćeg tima.

Tačku na ovaj meč stavio je Olmo u 84. minutu kada je posle kornera, velike gužve u kaznenom prostoru i prečke poslao loptu iza leđa golmana Zvezde.

U drugom meču ove grupe, Mančester siti je u gostima slavio protiv Jang Bojsa takođe sa 3:1.

Manuel Akanđi je doveo Siti u vođstvo u 48. minutu, Jang Bojs je odgovorio posle četiri minuta golom Mešaka Elije, da bi pobedu engleskom timu doneo Erling Haland u 67. minutu sa penala i pogotkom u 86. minutu.

Siti je prvi na tabeli sa devet bodova, Lajpcig je drugi sa šest, dok Jang Bojs i Crvena zvezda imaju po jedan bod na svom kontu.

Fudbaleri Zvezde će u narednom kolu najjačeg evropskog takmičenja, 7. novembra, dočekati Lajpcig, dok će Siti ugostiti Jang Bojs.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve