Sport
11.10.2023. 20:35
Beta

Orlovi puni samopouzdanja

"Bolji smo od Mađara"

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Gudelj izjavio je pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da je Srbija bolji tim i da ima kvalitetnije igrače od Mađarske.

"Mislim da smo bolji tim, da imamo kvalitetnije igrače, treba da izađemo sa stavom da želimo pobedu i verujem da ćemo je ostvariti", izajvio je Gudelj, a preneo FSS.

Srbija će 14. oktobra gostovati Mađarskoj, u šestom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Mađarska ima odličan tim, dobre pojedince, ali mi smo spremni, dobro treniramo, imamo i mi kvalitetan tim, spremni smo i idemo da pobedimo", dodao je reprezentativac Srbije.

U prvom meču u Beogradu Mađarska je slavila rezultatom 2:1.

"Prošlu utakmicu nismo bili na našem nivou, pogotovo u prvih 45 minuta. Sada moramo ući u meč kao u Beogradu, da ponovimo pristup iz drugog poluvremena".

Tri dana posle duela sa Mađarskom, Srbija će u Beogradu dočekati Crnu Goru.

"Mađarska je prioritet, ima vremena za Crnu Goru. Fokus nam je sada samo na meč u Budimpešti. Imaćemo dodatni motiv, pune tribine, dosta i naših navijača. Tako da jedva čekamo meč i da osetimo tu atmosferu", izjavio je Gudelj.

Vezista Srbije Saša Lukić je izjavio da će se u "Budimpešti mnogo toga odlučivati na sredini terena", i dodao:

"Tri boda su nam cilj, verujemo u pobedu".

"Kada smo počeli kvalifikacije za EP cilj nam je bio da se plasiramo. I sada smo u situaciji da odlučujemo o tome. I sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. U Beogradu su Mađari bili bolji u prvom delu igre, nastavak je pripao nama. Zaslužili smo tada više, definitivno", rekao je Lukić.

On je dodao i da "postoji mala doza pritiska", ali da svi igrači "jedva čekaju počedak meča i nadaju se pobedi".

"Imamo negativan skor protiv Mađara, ali sve ćemo učiniti da stvari promenimo u našu korist i slavimo na njihovom terenu. Oni su dobra ekipa, svako ko misli da su slabiji, vara se, ali važan je naš stav, da pokažemo da smo bolji".

"Ako je neko mislio da ćemo mi bez nekog napora da se plasiramo na EURO, on greši, jer svi danas igraju i imaju ambicije. Mi sada treba da razmišljamo samo o Mađarskoj, a posle tek o Crnoj Gori", zaključio je Lukić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve