Sport
04.04.2024. 14:48
Beta

Navijački neredi

Posle haosa u Splitu: Povređena tri policijaca, privedene 54 osobe

Hajduk Split
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović, izjavio je da su u navijačkim neredima u Splitu, posle fudbalskog derbija između Hajduka i Dinama, privedene 54 osobe i povređena tri policajca.

"Nijedan iskreni ljubitelj sporta nikako ne može da bude zadovoljan onim što se sinoć dogodilo. Ne sme da bude razumevanja za nasilje i vandalizam", rekao je Božinović, prenela je Hrvatska radio-televizija.

On je kazao da su zbog pojedinaca svi ostali učesnici sinoćnje utakmice u Splitu, od igrača do navijača, pretrpeli strah.

Božinović je dodao da su dvojica policajaca teže povređena, a jedan je pušten na kućno lečenje. On je zahvalio policajcima i vatrogascima za koje je rekao da su postupili profesionalno i reagovali na najbolji način da bi zaštitili građane i sprečili dalju eskalaciju.

Navijačke nerede osudio je i premijer Andrej Plenković koji je pozvao navijače da civilizovano prate sportska takmičenja i utakmice.

"U ime Vlade osuđujemo nasilje, huliganizam i posebno napade na policijske službenike. Nema mesta u sportu za nasilje i nastavićemo da se snažno odupiremo takvim pojavama", rekao je Plenković.

Utakmica polufinala Kupa Hrvatske u Splitu završila je pobedom Dinama rezultatom 0:1.

Kako su preneli lokalni mediji, opšti haos počeo je upadom dela navijača Hajduka na fudbalski teren s namerom da napadnu gostujuće fudbalere i navijače.

Oni su bengalkama, flašama, kamenjem i drugim predmetima napali i policajce, a čupali su i stolice na stadionu.

Potom su usledili navijački neredi na ulicama Splita.

U toku je kriminalističko istraživanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve