Sport
22.02.2023. 08:55
Beta

Osmine finala

Liga šampiona: Rezultati

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Napolija pobedili su u gostima Ajntraht iz Frankfurta sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Strelci za Napoli bili su Viktor Osimen u 40. i Đovani Di Lorenco u 65. minutu.

Prvu šansu imao je Napoli u 18. minutu. Pjotr Zjelinski je iz kornera oštro centriraro na prvu stativu, ali je odbrana Ajntrahta uspela da interveniše.

U nastavku akcije Hviča Kvarchelija je oprobao udarac sa distance ali je golman Ajntrahta Kevin Trap dobro intervenisao.

U samo dva minuta Napoli je imao dve odlične prilike da povede. Prvo je Irving Lozano u 34. minutu izbio sam ispred golmana Ajntrahta, dobro šutirao, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Lopta se do stative odibila da Viktora Osimena, koga je u kaznenom prostoru oborio Aurelijo Buta, a sudija Diaš je pokazao na "belu tačku".

Odgvornost je preuzeo Hviča Kvarachelija, šutirao u desni ugao, ali je Trap odlično intervenisao i odbranio njegov udarac.

Četiri minuta kasnije Napoli je golom Osimena stigao do vođstva. Lobotka je oduzeo loptu na svojoj polovini, uposlio Lozana koji je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, a Osimen je sa tri metra prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Odmah po polasku sa centra, odbrana Ajntrahta je napravila grešku. Loptu je oduzeo Lozano, i iz gotovo preslikane akcije kao kod prvog gola, Osimen je ponovo zatresao mrežu, ali je ovoga puta bio u ofsajdu.

Napoli je u prvom delu bio bolji rival, imao je više udaraca ka golu, i zasluženo je sa prednošću otišao na odmor.

Prvu prliku u nastavku Napoli je imao u 56. minutu. Lozano je proigrao Kvaracheliju, koji je izašao sam ispred Trapa, ali je golman Ajntrahta odlično reagovao.

Od 57. minuta Ajntrah je ostao sa igračem manje, pošto je Kolo Muani dobio direktan crveni karton, nakon oštrog starta nad Andreom Anguisom.

Đovani Di Lorenco je duplirao prednost Napolija golom u 65. minutu. Kvarachelija je odigrao odličan povratni pas petom, a kapiten Napolija je precizno šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio donji levi ugao gola Ajntrahta.

Napoli je u nastavku kontrolisao dešavanja na terenu, i mirno priveo meč kraju.

Revanš meč je na programu za tri nedelje i igraće se u Napulju.

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na Enfildu ekipu Liverpula sa 5:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona su odigrali sjajnu utakmicu na Enfildu - Liverpul je posle samo 14 minuta igre imao dva gola prednosti, ali je Real prvo do kraja prvog poluvremena izjednačio, da bi u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat na 5:2.

Liverpul je poveo preko Darvina Nunjesa u četvrtom i Mohameda Salaha u 14. minutu, Real je izjednačio golovima Vinisijusa Žuniora u 21. i 36. minutu, Eder Militao je u 47. minutu preokrenuo rezultat, a pobedu Reala potvrdio je Karim Benzema u 55. i 67. minutu.

Utakmica je sjajno počela za "crvene" i nije izgledalo da će Liverpul prvi put u istoriji primiti pet golova na domaćem terenu u nekom evropskom meču.

Izabranici Jirgena Klopa su poveli posle samo tri minuta i 10 sekundi igre pogotkom Nunjesa, što je najbrži gol Liverpula postignut u Ligi šampiona na Enfildu. Stefan Bajčetić je pokrenuo akciju Liverpula, lopta je potom došla do Salaha koji je poslao na peterac odakle je Nunjes petom savladao Kurtou.

Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, gol je postigao Salah, ali je "najzaslužniji" bio Kurtoa koji je bio neodlučan i praktično poklonio loptu Egipćaninu kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Liverpul je imao dva gola prednosti i bolje je izgledao na terenu, ali se Real vrlo brzo vratio u meč.

Vinisijus Žunior je u 21. minutu prvo vratio Real na gol zaostatka preciznim udarcem u donji desni ugao, a potom je u 36. minutu iskoristio veliku grešku Alisona i izjednačio na 2:2. Golman Liverpula je želeo da ispuca loptu, ali je pogodio Vinisijusa koji nije ni gledao u loptu i ona se od njega odbila u gol.

Sa 22 godine i 224 dana, Vinisijus je drugi najmlađi igrač koji je postigao Liverpulu dva gola na Enfildu u nekom evropskom takmičenju. Mlađi od njega bio je jedino Johan Krojf koji je 1996. godine dva puta zatresao mrežu Liverpula sa 19 godina i 233 dana.

Na početku drugog poluvremena sve se promenilo. Modrić je u 47. minutu izveo "skraćeni korner", a Militao je glavom savladao Alisona za preokret Reala. Benzema je u 55. minutu doneo Realu 4:2 uz dosta sreće, pošto je lopta zakačila Džoa Gomesa i prevarila Alisona, a potom je u 67. minutu predriblao golmana domaće ekipe za konačnih 5:2.

Stefan Bajčetić je sa 18 godina i 122 dana postao najmlađi igrač koji je započeo utakmicu Lige šampiona u dresu Liverpula.

Revanš je na programu 15. marta u Madridu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dani Alveš ostaje u pritvoru
1

Sud u Barseloni

21.02.2023. 12:10

Dani Alveš ostaje u pritvoru

Brazilski fudbaler Dani Alveš, koji je optužen za silovanje, ostaće u zatvoru nakon što je sud u Barseloni odbio njegovu žalbu "zbog velikog rizika od bekstva".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve