Sport
16.09.2022. 09:34
Beta

Liga Evropa

Milojević nakon poraza Zvezde: "Kažnjeni smo za greške"

1
Izvor: Beta / AP / Darko Vojinovic

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je njegova ekipa u meču u četvrtak kažnjena protiv Trabzona u Ligi Evropa zbog grešaka koje je napravila i istakao da crveno-beli moraju da dobiju sve utakmice do kraja ako žele da prođu dalje.

"Nekad igrate i koliko vam protivnik dozvoli. Mogli smo bolje, ali da bih dao konkretne razloge kako i zbog čega, morao bih da pogledam još jednom utakmicu i analiziram", rekao je Milojević, prenosi klub.

"Postoje neke stvari koje uvek moraju da se ispoštuju u fudbalu, to su prostori u kojima se ne gubi lopta, intenzitet u duelima, čuvanje igrača u svom šesnaestercu. To su stvari koje se podrazumevaju. Kažnjeni smo iz tih situacija, nisu nas izigrali", dodao je on.
 

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u četvrtak u gostima od Trabzonspora sa 1:2, u utakmici drugog kola Grupe H Lige Evropa.

Kings Kangva je u 63. minutu zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju ekipu sa igračem manje na terenu.

"Nije bio Kangva jedini igrač sa žutim kartonom. Žao mi ga je, krivo mu je, izvinio se svima, ali i on kao igrač mora da ima odgovornost i bude oprezniji ako ima karton. Međutim da sam razmišljao da menjam igrače sa kartonom, onda bih izvadio i Sanoga i još dvojicu da budem siguran", rekao je Milojević.

"Kangva je imao uzlaznu putanju u utakmici, a da menjam igrača koji je dobar i može da napravi prednost u sredini - nema logike u situaciji kada jurimo rezultat. Nisam vidovit. Pričali smo da bude oprezniji, ali to je utakmica i trenutak. Nije uradio namerno, ali u Evropi ne smete da pravite greške", dodao je on.
 

Objasnio je Milojević formaciju sa kojom je Zvezda izašla na teren na današnjem meču.

"Što se desnog beka tiče, naše opredeljenje je da igramo sa tri štopera. Nisam bio zadovoljan pozicioniranjem Erakovića, jer je stajao kao bek, a to ne treba da igra. Razlog zbog je Srnić zaigrao pre Gobeljića je taj što je profilno više odgovarao Trezegeu i tu nije bilo problema dok je on igrao. Posle smo morali da jurimo i menjamo i to je bilo opredeljenje u nastavku", rekao je on.

Milojević je naveo da crveno-beli imaju prostor da igraju "i sa tri i sa četiri u odbrani".

"Imamo tri dobra štopera, a realno nam ni Trabzon nije napravio mnogo prilika iz igre, već iz naših grešaka. Moramo da usmerimo i vezne igrače da dolaze u šesnaesterac, da budu opasniji, to su stvari koje nam nedostaju iz meča u meč. Nikolić je popunio taj prostor i odmah postigao gol. To je model kako treba, ali nije dovoljno uraditi samo jednom", rekao je on.
 

Nije želeo da poredi kvalitet Monaka i Trabzona, ali je naveo da je turski tim kvalitetan, da ima skup iskusnih i dobrih igrača.

"Ne volim da gledam budžete i ulaganja, ali i tu možete da vidite smernice. Za mene je to i dalje 11 na 11, ili 11 na 10 kao danas kad smo dobili crveni. Nije na meni da merim da li je bolji Trabzon ili Monako, ali na oba meča smo imali šanse", rekao je Milojević.

On je istakao da njegovom timu nedostaje "hrabrost i žustrina u duelima", kao i "navika da se igra na brzim terenima sa manje dodira i da se popunjava kazneni prostor sa više igrača".

"Planirali smo i da budemo agresivniji kad su pozicije i kad su okidači za presing. Želeli smo da pritisnemo Siopisa i Hamšika, ali njihov raspored je bio dobar, a mi daleko u prostorima. Nismo bili kompaktni i nismo dovoljno puta ušli u situaciju da ih kaznimo", naveo je on.

Posle dva odigrana kola u Ligi Evropa, Zvezda je poslednja na tabeli bez bodova.

Fudbaleri Crvene zvezde će u narednom kolu Lige Evropa dočekati Ferencvaroš, koji je trenutno lider grupe sa svih šest bodova.

"Ako hoćemo da idemo dalje, moramo da pobedimo sve utakmice. Ne možemo da trijumfujemo četiri puta odmah, ali možemo da idemo redom. Prvo Ferencvaroš kod kuće, pa redom", zaključio je Milojević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miloš Milojević o utakmici protiv Monaka
1

Crvena zvezda

09.09.2022. 08:36

Miloš Milojević o utakmici protiv Monaka

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je njegova ekipa morala da iskoristi šanse u utakmici protiv Monaka i da ju je trenutak nepažnje koštao boljeg rezultata u prvom kolu Lige Evropa.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve