Sport
20.03.2024. 14:40
Beta-AP

Madrid

Pretres u Fudbalskom savezu Španije, uhapšeno šest osoba

1
Izvor: Shutterstock

Španska policija uhapsila je najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije u sklopu istrage o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom Saveza i Saudijske Arabije da se Superkup igra u toj bliskoistočnoj zemlji.

Policija je saopštila da je upala u kancelarije Saveza u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Luisa Ruijalesa u Granadi, koji nije među uhapšenima.

Špansko tužilaštvo saopštilo je da je pretraženo ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije poljubio u usta na pobedničkom postolju prilikom ceremonije dodele trofeja u Sidneju u avgustu, na kome je Španija trijumfovala.

Tokom mandata u španskom Savezu, Rubijales je promenio format Superkupa 2020. godine tako što je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po turniru.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve