Sport
14.11.2023. 21:20
Beta

Privedeno ukupno 12 osoba

Zadar i Zvezda odigrali meč, a policija i dalje hapsi huligane

Hapšenje, lisice
Izvor: Shutterstock

U nastavku kriminalističke istrage zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, na području Policijske uprave zadarske uhapšeno je još 12 osumnjičenih osoba, saopštila je zadarska policija.

Hrvatski državljani starosti od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između Zadra i Crvene zvezde uzvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili postiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti, saopštila je policija, a prenela HINA.

U sklopu kriminalističke istrage, a na osnovu naloga Opštininskog suda u Zadru, sprovedenio su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba, i tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda.

Sve osumnjičene osobe, uz optužbu za počinjene prekršaje, dovedene su na Kazneno-prekršajni deo Opštinskog suda u Zadru.

Ranije u toku dana PU zadarska je izvestila da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan starosti od 42 godina zbog alkoholisanosti i drugi starosti od 19 godina zbog pokušaja unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.

Nakon sprovedene kriminalističke istrage, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni deo Opštinskog suda u Zadru dovedena su i četvorica maloletnika, uz odgovarajuću optužnicu.

Kriminalistička istraga se nastavlja, saopšteno je iz PU zadarske.

Tom meču prethodio je i napad na srpske novinare i člana Uprave Zvezde i njegovog prijatelja u centru Zadra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Privedeni osumnjičeni za napad u Zadru, oglasila se i ABA liga
policija

Incident u Hrvatskoj

12.11.2023. 08:41

Privedeni osumnjičeni za napad u Zadru, oglasila se i ABA liga

Zadarska policija privela je dve osobe koje bi mogle biti povezane s incidentima u kojima su napadnute četiri osobe, član UO Crvene zvezde, njegov prijatelj i dvojica novinara iz Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve